Més de 300 alumnes d’onze escoles ubicades dins de l’àmbit del Parc Natural del Cadí-Moixeró han participat enguany als actes de celebració de la Festa de l’Arbre, una iniciativa que pretén conscienciar sobre la conservació del patrimoni natural, amb la plantació d’arbres i el coneixement de diverses espècies.
 
Des del passat 23 de març, les escoles Galceran de Pinós (Bagà), L’Albiol (Sant Julià de Cerdanyola), Serrat Voltor (Vallcebre), Sant Llorenç (Guardiola de Berguedà), Escola de Tuixent (Tuixent),  i Santa Margarida (Gósol) han participat en aquesta campanya amb plantacions d’arbres, flors i plantes aromàtiques a diversos indrets dels seus municipis.
 
La darrera plantació tindrà lloc el proper 31 de maig amb el suport de l’alumnat del ZER Baridà-Batllia, que inclou l’escola Portella Blanca (Lles de Cerdanya; l’escola Pere Sarret (Martinet de Cerdanya), l’escola Ridolaina (Montellà de Cerdanya), l’escola El Puig (Prullans) i l’escola Sant Serni (Prats i Sansor). Així, l’alumnat visitarà la zona d’El Cabiscol, a Martinet de Cerdanya, i milloraran l’àrea del Parc dels Búnquers i la Casa del Riu.
 
Suport de la brigada del parc
 
Tant escolars com equip docent han estat assessorats per membres de la brigada del parc i han comptat amb el suport de persones del centre especial de treball del Taller Coloma, que han col·laborat en les tasques de condicionament d’alguns dels indrets i han ajudat la mainada en les feines de plantació d’arbres i altres espècies.
 
Plantant llavors de fia-faia
 
A més, a la diada de l’arbre als municipis de Bagà i Sant Julià de Cerdanyola va ser protagonista la fia-faia (Cephalaria leucantha), una herba que es recull per a la confecció de les torxes característiques de la Festa de la Fia-Faia, Patrimoni cultural immaterial de la Humanitat per la UNESCO, que se celebra el 24 de desembre.
 
Així, durant la festa es van plantar llavors de l’herba, amb l’objectiu de millorar la conservació d’aquesta planta, que ha vist minvada la seva producció a conseqüència de l’augment de la seva recol·lecció.
 
D’altra banda, el Parc Natural del Cadí-Moixeró va participar el passat 3 de maig en la Festa de l’Arbre de la Cerdanya, que va tenir lloc a les basses de Gallissà, un espai a la riba del riu Segre al municipi de Bellver de Cerdanya. Aquesta festa, que organitza alternativament Catalunya i França cada any, va comptar enguany amb la participació de 500 alumnes de primària, de 4 a 12 anys, d’ambdues bandes de la Cerdanya.
 
El parc va organitzar un taller de lectura i interpretació del paisatge des del Turó de Gallissà, que ofereix una esplèndida panoràmica de 360º. A més, es van organitzar altres activitats lúdiques, com exposicions i animacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada