Més  d’una trentena de clients estrangers de Vall Banc amb els comptes bloquejats han sol·licitat poder cancel·lar-los. Volen evitar problemes amb les hisendes dels seus països quan l’1 de gener entri en vigor l’intercanvi automàtic d’informació fiscal. Estem parlant de xifres superiors als 30 milions d’euros.

La plataforma d’afectats per BPA va enviar fa uns dies un comunicat als seus clients estrangers amb comptes bloquejats a Vall Banc, on els recomanava que reclamessin a l’entitat cancel·lar-los. La finalitat era que, si tenen una inspecció fiscal en el seu país de residència per no haver disposat dels seus fons, abans del 2017, puguin realitzar accions judicials contra les institucions andorranes reclamant danys i perjudicis. La mesura pretén evitar que tinguin problemes amb les hisendes dels seus estats.

Fins ara, més de 30 clients estrangers, fonamentalment espanyols, han dut a terme aquesta iniciativa i han demanat la cancel·lació dels comptes per valor de més de 30 milions d’euros. Es tracta d’usuaris considerats lícits ja que els seus comptes van passar de BPA a Vall Banc i amb interessos en renda variable.

Lamenten que Vall Banc els impedeixi tancar els comptes al·legant que no té corresponsals ni en dòlars ni en renda variable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada