Més de 30.000 persones visiten el pavelló d’Andorra a la Biennal de Venècia

veneciaEl pavelló d’Andorra a la Biennal de Venècia ha rebut un total de 30.247 visitants. Així ho han anunciat el ministre de Cultura, Albert Esteve, i el comissari de la mostra andorrana a la 55a edició de la Biennal de Venècia, Henry Périer, en una roda de premsa en què han fet balanç de la participació en aquest esdeveniment cultural internacional. El ministre ha fet una valoració molt positiva de la repercussió de l’obra dels tres artistes seleccionats: Javier Balmaseda, Samanta Bosque i Fiona Morrison.

Tots tres artistes han destacat la importància d’aquesta exposició cultural no només per a la seva pròpia trajectòria professional, sinó també a nivell de promoció d’Andorra fora de les fronteres. El titular de Cultura ha assenyalat que ‘l’experiència ha permès que la participació andorrana hagi fet un salt qualitatiu de força rellevància’, de manera que ‘sense voler semblar presumptuosos, és el primer cop en la llarga història d’Andorra que es parla de nosaltres en aquest àmbit en molts països del món’.

El ministre de Cultura ha explicat que la nova ubicació ‘ha permès comunicar millor amb un perfil de visitants molt més vinculats al món de l’art, i que també s’ha incrementat la visita d’estudiants universitaris interessats (Erasmus) o orientats professionalment cap l’art, una estratègia engegada per la mateixa Biennal. En el cas d’Andorra, això ha significat la visita de prop de 13.000 estudiants universitaris.

A nivell de comunicació, a la pàgina oficial de la Biennal, en què Andorra és el primer país de la llista, hi han entrat aproximadament 1.300.000 persones, mentre la tasca dels 7.110 periodistes acreditats i 323 cadenes de televisió ha donat fruit en diferents notícies sobre els artistes andorrans a diversos webs generalistes i especialitzats.

Pel que fa al cost total del projecte, la segona participació ha suposat una inversió d’aproximadament 250.000 euros. Més de la meitat (140.000) es destina al lloguer de l’espai i a altres despeses relacionades, mentre que la resta s’ha destinat a la producció de l’exposició, al cost de les obres i a les altres despeses que concorren en una activitat d’aquestes característiques.

A partir de la primera quinzena de febrer, les obres de la Biennal es podran veure durant dos mesos a la Sala d’exposicions del Govern, mentre que el Ministeri de Cultura també està estudiant futures exposicions fora d’Andorra.