Vallnord ha registrat durant les vacances de Nadal –del 26 al 29 de desembre- més de 30.000 esquiadors. Els dies de més afluència han estat el 28 i 29 de desembre amb 9.000 esquiadors per dia. A l’estació de Vallnord – Pal Arinsal, han obtingut uns registres similars a la temporada passada, mentre que l’estació de Vallnord – Ordino Arcalís, s’han comptabilitzat més visites, tenint en compte que la temporada passada la mala climatologia va obligar a tancar l’estació el 28. Xifres doncs força positives donades les excepcionals condicions de neu i de bon temps.

De cara a l’inici del 2016 l’ocupació a les Valls del Nord fregarà el 95% i les estacions seguiran oferint entre el 70 i el 80% de pistes obertes, a l’espera de les nevades anunciades que podrien modificar aquests percentatges a l’alça.

La situació privilegiada que viuen les estacions de Vallnord, ha estat en gran mesura gràcies a la feina feta pels equips a pistes: maquinistes, ‘pisters’ i equips de muntanya, que durant molts dies han treballat i treballen al mil·límetre en el condicionament de les pistes. Fet que ha permès, també, la reactivació de les reserves de cara a la primera setmana del 2016. L’ocupació a les Valls del Nord fregarà doncs el 95% i les previsions meteorològiques s’esperen favorables amb precipitacions de neu. A dia d’avui, els sectors de Pal i Arinsal disposen d’un 80% de les pistes obertes i un 95% de remuntadors, amb tots els serveis en funcionament, i uns gruixos que oscil·len entre els 20 i els 50 centímetres de neu pols/dura. Pel que fa a Vallnord – Ordino Arcalís, l’estació compta amb el 75% de pistes obertes i el 95% d’instal·lacions, i amb uns gruixos d’entre 30 i 60 cm de neu pols / dura.

Els dies de major afluència durant aquest primer període de Nadal han estat el 28 i 29 de desembre, amb 9.000 esquiadors, respectivament, i es preveu que els dies 2, 3 i 4 siguin també dies punters pel que fa a afluències d’esquiadors. “Hem percebut una gran satisfacció per part dels clients que han trobat a Vallnord, uns condicions excepcionals de bona neu i bon temps, i que han pogut gaudir de les novetats proposades per les estacions aquesta temporada. De fet, la majoria de clients no esperaven trobar-se amb aquestes fantàstiques condicions. Hem d’agrair el gran esforç i treball dels equips de pistes de les estacions”, explica Martí Rafel, director de Vallnord.

Quant al perfil del client, han augmentat les famílies espanyoles, sobretot procedents de Madrid i d’altres zones de més distància. També han tingut lloc les primeres arribades de clients procedents dels mercats de França, Regne Unit, Polònia i Rússia amb l’entrada dels primers grups. ”Les sensacions que rebem són bones i els clients marxen satisfets, la qual cosa, sens dubte, és el nostre principal objectiu. Esperem que continuï aquesta tònica la resta de temporada”, afegeix Rafel.

La satisfacció també es tradueix pel que fa a les millores en la restauració que els clients han pogut gaudir i en la gran afluència a les diferents terrasses gràcies al bon temps. Els jardins de neu i les activitats infantils també han rebut una gran acollida per part dels visitants.

Recordar que durant els propers dies segueixen les activitats infantils programades al sector de Pal amb taller de manualitats i pinta cares (a la plaça de la Caubella de Pal).

I el dia 5 de gener, els Reis Mags arribaran a les 11.30h a Vallnord – Ordino Arcalís (zona de Planells) amb taller de maquillatge i entrega de les cartes, inclosos. Mentre que de 10h a 13h, Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, aniran esquiant des del sector d’Arinsal fins al sector de Pal, repartint caramels i se’ls podrà entregar també les cartes.

Esports

Cal recordar que a partir d’aquest mes de gener comença el calendari d’esdeveniments esportius a Vallnord. El proper dissabte dia 2 de gener, es celebrarà la Pal Skimo, la 1a cursa solidària d’esquí de muntanya que sota el lema “Tots som iguals, tots som diferents”, destinarà tots els beneficis a l’Associació per la Síndrome de Down d’Andorra (sector de Pal, a Vallnord – Pal Arinsal).

I el 10 de gener hi haurà la disputa de la cursa d’esquí de muntanya “Tomba La Coma”, puntuable per la Copa d’Andorra d’esquí de muntanya), a Vallnord – Ordino Arcalís.

(Text: Vallnord)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada