Més de 27.500 proves de Covid-19 en un mes a les regions de Lleida i l’Alt Pirineu

Cribratge de la COVID-19 a Puigcerdà (Foto: Ajuntament de Puigcerdà)
Cribratge de la COVID-19 a Puigcerdà (Foto: Ajuntament de Puigcerdà)

Els cribratges intensius realitzats a les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran entre el 30 de novembre i el 19 de desembre han permès fer 27.546 proves de detecció del coronavirus SARS-CoV-2 mitjançant tests antigènics ràpids, en el marc de l’estratègia del Departament de Salut de la Generaliat de Catalunya d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de COVID-19. Entre les dues regions, l’actuació ha permès detectar 119 casos positius.

Per regions, a Lleida s’han fet 15.861 proves en 20 municipis i s’han detectat 48 casos positius. A l’Alt Pirineu i Aran, s’han efectuat 11.685 tests ràpids en 23 punts de cribratge, que han ajudat a localitzar 71 casos positius.

Els últims cribratges massius d’aquesta fase han tingut lloc aquest dimecres 23 de desembre a Granyena de les Garrigues, de 9.30 a 11h, al consultori local; a Els Torms, de 12h a 13.30h, també al consultori local; i a la Granadella, de 16 a 19h, al Centre Cívic 1 d’octubre. A partir d’avui, s’entra en una nova fase de cribratges més selectius i puntuals, d’acord amb les indicacions del Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

L’objectiu d’aquestes actuacions ha estat detectar la infecció entre persones asimptomàtiques per tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar així l’expansió del virus.

Els tests estaven adreçats a tota la població més gran de 16 anys sense símptomes, i els resultats, disponibles en un termini de 15 a 20 minuts, s’han comunicat in situ als ciutadans que es feien la prova, o bé a través d’un contacte posterior personalitzat. També han quedat registrats i es poden consultar a la plataforma La Meva Salut.

Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Lleida i de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran han implicat una important mobilització de professionals i de recursos d’atenció primària, amb la col·laboració dels diferents ajuntaments, els consells comarcals, entitats socials, Creu Roja, la Diputació de Lleida, l’Institut Català de la Salut, Fundació Hospital de Puigcerdà, Aran Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES