Més de 2100 ciclistes participen en la tercera edició de la Purito

Un  total de 2.130 ciclistes han pres part aquest diumenge al matí en la tercera edició de la Purito, malgrat les condicions meteorològiques d’aquesta matinada. Centenars de persones no han deixat escapar l’oportunitat d’animar els seus familiars en un dels tres recorreguts en què s’ha dividit la cursa –mini, curt i llarg-. El ciclista del país, David Fernández, ha estat el guanyador del circuit llarg amb 145 km i 5.200 metres de desnivell. La prova ha comptat amb la participació de l’organitzador i exciclista professional, Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, que ha destacat la bona acollida de la competició i ha explicat que “hem tornat a superar la xifra d’inscrits”. El cònsol major de la parròquia encampadana, Jordi Torres, ha ressaltat l’aposta del comú encampadà per l’esport i ha remarcat que “cada vegada reforcem més la idea d’Encamp com a destí cicloturístic”. D’altra banda, el Funicamp ha patit una avaria la matinada d’aquest diumenge, a causa de la tempesta elèctrica i no s’ha obert fins al migdia.

La forta tempesta de la matinada d’aquest diumenge no ha estat inconvenient perquè 2.130 ciclistes -dels 2.250 inscrits-, prenguessin la sortida a les vuit del matí, en la tercera edició de la prova creada per l’exciclista professional, Joaquim ‘Purito’ Rodríguez.

Els efectius del COEX i els voluntaris de la cursa han treballat durant les primeres hores del matí, per tal de condicionar els diferents traçats pels quals hores després han circulat els més de dos mil amants de la bicicleta. La calamarsada i els diversos despreniments ocasionats per la tempesta han provocat que les diverses carreteres estiguessin plenes de terra, pedres i altres elements. Tot i això, la feina dels operaris ha fet possible la sortida sense problemes dels corredors aquest diumenge al matí a Sant Julià de Lòria.

La prova s’ha dividit en tres recorreguts: El traçat mini de 28 km i 1.700 metres de desnivell, el circuit curt de 80 km i 3.500 metres de desnivell i el recorregut llarg de 145 km i 5.200 metres de desnivell. El ciclista David Fernández s’ha proclamat campió d’aquest darrer circuit rebaixant lleugerament el temps que es va fer l’any passat, després de passar els sis ports per on transcorre la competició.

Els Cortals d’Encamp ha estat l’escenari final de la prova, on centenars de persones han aprofitat per animar els seus familiars i companys. Precisament, un dels competidors ha estat el mateix organitzador de la prova, el Purito. L’exciclista professional ha manifestat la seva satisfacció per la bona acollida de la prova, tot i les precipitacions d’aquesta matinada. A més, Purito ha remarcat que “ha estat tot un èxit i estem molt contents perquè hem tornat a superar la xifra d’inscrits a la cursa”.

En la mateixa línia, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha destacat l’alt nombre de participants i ha destacat que “a poc a poc anem creixent més i cada vegada reforcem més la idea d’Encamp com a destí cicloturístic”. A més, Torres ha remarcat que la corporació comunal ha realitzat esforços des d’un primer moment, per tal de fer possible la Purito i ha posat en relleu que “encara tenim contracte per dos anys més i volem seguir creixent”.

Per afavorir la marxa cicloturista, el comú encampadà ha organitzat una jornada de portes obertes al Funicamp perquè tothom pogués gaudir de la Purito de forma gratuïta, sense generar embussos a la carretera per on han passat els ciclistes. Tot i això, la tempesta elèctrica d’aquesta matinada ha impedit obrir el Funicamp aquest diumenge al matí a causa d’una avaria. En aquest sentit, Torres també ha explicat que a la part alta de la instal·lació també s’han instal·lat diverses activitats, per tal que “tothom pogués gaudir d’una experiència diferent aprofitant la Purito”.

La feina dels operaris que portaven treballant des de les sis del matí ha estat vital perquè el giny tornés a funcionar al migdia, un cop ha finalitzat la tempesta elèctrica. Per aquest motiu, el comú ha facilitat un carril de la carretera dels Cortals perquè tothom pogués accedir a la meta durant el matí.

ANA

2 comentaris

  1. Estos eventos ayudan a promover el ciclismo. El participante, apoya y organziers realmente merecen gracias grandes.

Comments are closed.