Més de 2000 visites el 3er Cicle d’Art Contemporani de la sala ‘la Cuina’ de la Seu

cicleartEl 3r Cicle d’Art Contemporani de la sala ‘la Cuina’ de la Seu d’Urgell ha obtingut un total de 2.216 visitants que han passat per les diferents mostres que s’hi han portat a terme des del mes de maig i fins el passat mes de setembre. El nombre de visites a les exposicions d’aquest cicle ha augmentat una vegada més per tercer any consecutiu.
 
Al respecte, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jordi Martin, manifesta que “en primer lloc cal destacar i congratular-se per l’increment de visites registrades a les exposicions del cicle”. Martin també vol remarcar que “al nostre entendre hi ha altres factors que motiven el projecte i ens fan valorar positivament el cicle: poder tenir una sala de referència com és ‘la Cuina’, la visibilitat d’artistes locals i propers en aquestes exposicions i i la superació d’un dèficit que tenia la Seu a l’hora de donar accés al ciutadà a una programació d’art que permetés conèixer formes d’expressió artística contemporànies”.
 
Set exposicions
 
Aquesta proposta cultural, engegada l’any 2012, està conformada per autors locals, exposicions col·lectives i alguna exposició importada d’altres indrets. Concretament aquest 3r Cicle d’Art Contemporani ha constat d’un total de 7 exposicions que han inclòs disseny gràfic, escultura, instal·lació i pintura. Les dues primeres van ser el mural col·lectiu i l’exposició final de l’Escola Municipal d’Art, expressions col·lectives i participatives. El cicle va continuar amb les exposicions individuals d’artistes: Blanc i Negre d’Assumpció Roca; Sentir, instal·lació de Marta Pruna; Rocaviva-Seu de Climent Olm; ‘Somnis d’una pintora’ de Rosa Nicolàs Roca; i ‘Cartells públics’ de Ramon Berga.
 
Novetats 2014
 
Enguany, el 3r Cicle d’Art Contemporani ha comptat amb dues importants novetats:les activitats pedagògiques per a infants i la Nit Blanca, ambdues amb l’objectiu d’aconseguir nous públics per als espais contemporanis.
 
Les activitats pedagògiques, adreçades a nens i nenes de 6 a 14 anys, han volgut fer més comprensible l’art a través de la pedagoga i artista Sandra March. Cada exposició constava d’una activitat lúdico-pedagògica per tal que els menors poguessin participar i entendre els llenguatges i codis de l’art contemporani.
 
Pel que fa la celebració de la Nit Blanca, s’ha volgut acostar l’art contemporani a un públic jove. Això es va fer partint de la iniciativa que ja fa uns anys es ve desenvolupant a diferents ciutats de tot el món. Es van obrir en horari nocturn les dues exposicions que en aquell data acollien exposicions: Rocaviva-Seu de Climent Olm, a la sala la Cuina, i Somnis d’una pintora de Rosa Nicolàs Roca, que exposava a la sala Sant Domènec.
 
Aquesta iniciativa va ser possible gràcies al treball coordinat entre l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell juntament amb l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, que tenia la voluntat d’oferir alternatives d’oci nocturn, la promoció de la cultura de qualitat i el consum responsable i saludable, i el Servei de Voluntariat Europeu i el seu propòsit de conèixer la cultural local i l’afany per desenvolupar un esdeveniment on es donés alternatives a joves músics locals posant en valor el capital cultural.
 
Objectiu del cicle
 
El Cicle d’Art Contemporani es tracta d’una programació intensiva en el calendari però modesta en el seu plantejament, en la qual durant sis mesos se succeeixen exposicions diferents, totes elles dins del marc de l’art contemporani. El cicle té com a objectiu donar a conèixer l’art contemporani com a forma d’expressió alternativa als discursos clàssics i formalistes de l’art tradicional.

 

TOTES LES NOTÍCIES