Més de 200 persones de totes les franges d’edat han pres part aquest dimarts en la I Diada Laurediana de la Sostenibilitat organitzada pel Comú. Alumnes dels tres sistemes educatius de la parròquia, del centre de Formació Professional, de la Llar de Lòria i d’altres col·lectius han fet una recollida de brossa pel bosc de la Rabassa distribuïts en grups.

sostenibilitatLa jornada ha començat amb un esmorzar a base de coca i xocolata calenta a la cota 1.600 de Naturlandia on també ha tingut lloc la lectura d’un petit discurs a càrrec del conseller de Manteniment i Medi Ambient, Josep Majoral que ha destacat “l’elevada responsabilitat envers la sostenibilitat” mostrada pel Comú en organitzar aquesta jornada sota el nom de “Cuida el teu bosc”.

Majoral també ha recordat la importància que té la cura de la natura en relació a la qualitat de vida i ha assenyalat que “la cura dels nostres entorns no només ens permetrà continuar vivint com a privilegiats, sinó que també podrem contribuir al desenvolupament d’accions per mantenir el paisatge i sensibilitzar a la ciutadania sobre el correcte comportament en la preservació”.

De la seva banda, tres alumnes –un de cada sistema- han llegit un manifest amb diversos punts que recullen les accions que els éssers humans hem de dur a terme per conservar i millorar els ecosistemes del planeta. Entre elles, disminuir les emissions de CO2, preservar la capa d’ozó, evitar l’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle, reciclar més… Això sí, en el que han coincidit tots és que cal tenir un elevat grau de compromís i conscienciació per fer-ho.

De fet, els objectius de la diada eren dos, d’una banda, restaurar l’hàbitat i el paisatge i per l’altre, sensibilitzar a la ciutadania de forma directa sobre l’efecte dels comportaments incívics. Amb una samarreta commemorativa de la jornada, uns guants i una bossa, els grups s’han distribuït i acompanyats de personal del Comú han iniciat la recerca pels voltants de la carretera.

Text i foto: santjulia.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada