La sala Prat del Roure ha estat l’escenari escollit per inaugurar les Jornades de la Innovació i les Noves Tecnologies d’Andorra (INNTEC), que s’allargaran fins aquest dissabte. Més de 200 persones, entre ponents, periodistes, estudiants i catedràtics, han assistit a alguna de les 12 ponències, repartides entre el matí i la tarda, que s’han celebrat durant el dia d’avui. La maqueta del nou edifici de ‘The Cloud’ i la bicicleta autònoma, dissenyada per Michael Chia-liang Lin del Massachusetts Insitute of Technology, han estat dos dels principals reclams de la trobada.

Durant la sessió inaugural, presentada per la periodista Gemma Rialt, el president d’ACTinn, Albert Moles, ha assegurat que l’objectiu de les jornades és “donar a conèixer els projectes que s’estan impulsant al país i compartir coneixements, establir lligams entre empreses i generar interès i curiositat entre la població”. En aquest sentit,

Moles ha afirmat que aquest esdeveniment és l’escenari ideal per exposar les idees que s’estan desenvolupant a Andorra en diferents àmbits de la societat, com ara el turisme, el comerç o la salut: “És un aparador magnífic per incentivar nous models de negoci que generin valor afegit”.

Per la seva banda, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica del Govern d’Andorra, Josep Maria Missé, ha destacat la importància que Andorra aculli unes jornades d’aquestes característiques: “Per al país és una notícia extraordinària que es mostrin nous models que suposin una alternativa als tradicionals. Esperem que siguin un èxit i tornin a celebrar-se l’any que ve”. Quant a la inversió estrangera en el camp de la innovació, Missé ha remarcat que “si volem créixer necessitem una gran inversió econòmica del sector privat”.

Demà es realitzaran ponències a les sales de cinema d’Illa Carlemany amb l’objectiu de donar visibilitat al clúster, mentre que dissabte hi haurà tallers i demostracions a la zona de Vivand. Una de les més esperades serà l’assaig d’un vehicle autònom entre Caldea i Vivand per primera vegada a Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada