Més de 200 corredors ja s’han inscrit a la primera Travessa Transfronterera

travessa-transfrontereraJa s’han inscrit més de 200 corredors per participar aquest dissabte, 9 de novembre, a la primera Travessa Transfronterera. Camí de Retrobament. La Seu d’Urgell-Sant Julià de Lòria. Les inscripcions telemàtiques es tanquen aquesta nit (www.transfronterera.com). Demà divendres i dissabte (el mateix dia de la cursa) també es podran fer, però el preu de la inscripció serà de 20 euros, enlloc dels 15 euros que val fer-la fins avui.

Aquesta cursa de muntanya s’iniciarà a les 8 del matí des de la zona esportiva municipal de la Seu d’Urgell. Un quart d’hora abans, a les 7.45 hores, els participants tindran una reunió informativa al pavelló poliesportiu urgellenc sobre el recorregut de la cursa.

Els participants, una vegada acabada la cursa, podran disposar gratuïtament de les dutxes del Centre Esportiu de Sant Julià. A més a més, l’organització de la Transfronterera posa a disposició dels corredors que ho desitgin un servei d’autobús des de Sant Julià de Lòria, arribada de la cursa, per baixar fins a la Seu d’Urgell.

Premis

Els tres primers corredors classificats de la Travessa Transfronterera, tant en categoria masculina com en categoria femenina, rebran un trofeu cadascun. A més a més, també es premiarà al primer corredor i a la primera corredora que coronin el punt més alt de la cursa que es troba situat a Naturlandia.

La Transfronterera

Aquesta nova cursa de muntanya que transcorrerà entre la capital alturgellenca i la parròquia laurediana, sortirà de la zona esportiva de la Seu d’Urgell amb arribada al Parc del Prat Gran de Sant Julià de Lòria.

La travessa consta de 26 quilòmetres de distància i té 1.981 metres de desnivell positiu acumulat. El recorregut de la cursa va des de la Seu d’Urgell, passant per Llirt, Estamariu, Bescaran, la Rabassa Naturlandia, Auvinyà, Aixirivall fins arribar a Sant Julià de Lòria.

Cal remarcar que una part del circuit de la cursa transcorrerà pel Camí del Retrobament que uneix els territoris de l’Alt Urgell, Andorra i l’Arieja a través d’antics senders de pastors. Recordem que aquest camí neix del projecte “Fer de la frontera un Camí cap a la Formació” (FFCF) inclòs en el Programa Operatiu França-Espanya-Andorra (POCTEFA), subvencionat per fons FEDER de la Unió Europea.