Més de 2.300 residents francesos s’han inscrit per votar a Andorra en la primera volta de les eleccions presidencials franceses. Poden fer-ho tant a l’urna de l’ambaixada com a la que hi ha instal·lada al Pas de la Casa. Les enquestes auguren uns resultats molt ajustats, en què quatre candidats aspiren a passar a la segona volta. Els residents són conscients que hi ha en joc alguna cosa més que el proper president de França i copríncep d’Andorra.

Un plafó amb el retrat de tots els candidats presidencials donava la benvinguda als residents francesos que s’han desplaçat a l’ambaixada de França per votar. Bé, de retrats en faltava un. El de la candidata del Front Nacional, Marine Le Pen, que no ha fet arribar el cartell. Les enquestes la situen com a capdavantera d’uns comicis en què molts tenen clar que hi ha en joc no sols la presidència de la república francesa sinó segurament també el futur de la Unió Europea.

Fins a 2.368 residents s’han registrat per votar, un 10% menys que fa cinc anys. La majoria dipositaran el seu vot a l’urna instal·lada a l’ambaixada de França, on l’afluència de votants ha estat continua al llarg del matí. Tot i així, un terç dels residents registrat votaran al Pas de la Casa.

Els residents inscrits poden votar fins a les set de la tarda, hora en què tanquen els col·legis electorals a tot França. A les vuit s’esperen els primers sondatges si bé els resultats no es faran públics fins ben entrada la nit. Unes hores que prometen mantenir amb l’ai al cor no sols els francesos sinó també a tot Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada