Més de 170.000 euros per a 5 subvencions per a projectes de cooperació internacional al desenvolupament

Poble de Tiquipaya, a Bolívia
Poble de Tiquipaya, a Bolívia, on Càritas Andorra vol proveir d’aigua potable als veïns (Alejandro Orellana – Opinión)

Entitats cíviques andorranes i altres actors que han presentat projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament es beneficiaran de les subvencions de l’executiu andorrà per una suma total de 172.676,22 euros. Enguany s’han presentat un total de 5 projectes, un més que l’any passat, i tots han estat avaluats de forma positiva.

Així, les subvencions s’han adjudicat a les entitats Mans Unides –per un import de 27.440,82 euros–, Fundació Aigua de Coco –40.000 euros–, Caritas Andorra –subvencionada amb 19.631,90 euros– i Fundació IBO-Àfrica –que rebrà un import de 40.603,50 euros– i Cooperand amb Llatinoamèrica –amb una dotació de 45.000 euros–.

La subvenció atorgada a Mans Unides permetrà adquirir una màquina de raigs X i habilitar la protecció de la sala on s’utilitzarà, i es destinarà a l’hospital que es va construir al Camerun amb la subvenció de l’any 2020. També s’adquirirà una màquina pel recompte de CD4 (limfòcits T4), que permetrà supervisar com afecta als diferents pacients els virus presents als seus sistemes immunitaris i determinar-ne el tractament.

Pel que fa a Aigua de Coco, se centra en el Centre d’Acollida Soci-Educatiu i Musical (CASEM), un espai creat a Madagascar fa 10 anys. Vist l’èxit de les activitats que s’hi ofereixen (cor, circ, batucada, capoeira, marionetes…), ara es considera necessari ampliar-ho amb un nou centre. La subvenció es destinarà a la compra del terreny i la construcció d’aquest.

Caritas Andorra destinarà el seu ajut a Bolívia: el projecte consisteix en proveir d’aigua potable de forma contínua la comunitat rural de Tiquipaya, donant accés a aquest dret fonamental a una setantena de cases i dos institucions públiques. El projecte preveu tres línies estratègiques: construir un nou sistema d’aigua potable, educació sanitària i ambiental per a adults i infants i crear un comitè amb educació tècnica per a la sostenibilitat.

En el cas de Fundació IBO-Àfrica, la proposta és la continuació indirecta del projecte finançat l’any 2018. El principal objectiu és donar força a les dones de l’illa d’Ibo, a Moçambic, garantint-ne el seu desenvolupament social, educatiu i econòmic. Per a assolir els resultats i indicadors previstos, les activitats del projecte s’organitzen al voltant de tres grans àrees de treball: educació i formació per a l’ocupabilitat, suport a iniciatives emprenedores sostenibles i empoderament de joves i dones.

Finalment, la darrera entitat subvencionada és Cooperand amb Llatinoamèrica, tirarà endavant la fase 5 d’un projecte plurianual que busca prevenir i integrar socialment els infants del carrer a Santa Cruz, Bolívia. El Projecte promou el desenvolupament d’un pla d’actuació a llarg termini que dinamitzi la prevenció de l’exclusió social que pateix la població menor en situació d’extrema pobresa, especialment al barri d’alt risc d’exclusió Plan 3000.

TOTES LES NOTÍCIES