Més de 160 bloguers visitaran Andorra en el marc del Travel Bloggers Meeting 2016

Després de celebrar-se en ciutats tan importants com ara Sevilla, Madrid, Barcelona, Màlaga i Tarragona, entre altres, Andorra es convertirà, del 20 al 22 de maig, en la seu del Travel Bloggers Meeting 2016. Aquesta cita, que segons una de les organitzadores de l’esdeveniment, María Victoria, “és una trobada distesa entre companys”, acollirà més de 160 bloggers procedents majoritàriament de Catalunya -43% dels participants-, però també d’altres províncies d’Espanya, així com una petita minoria -5%- de bloguers internacionals i dos d’andorrans. Tal com ha indicat Victoria, amb aquesta iniciativa, que any rere any es va consolidant augmentant el nombre de participants i la conseqüent repercussió, es pretén que “cada bloguer, a partir d’una agenda d’activitats feta a mida en funció dels seus interessos, que alhora són els mateixos de la seva audiència, faci de prescriptor del destí en concret”.

En aquest sentit, la directora de Màrqueting i Comunicació d’Andorra Turisme, Noemí Pedra, ha explicat que, amb la col·laboració de diferents empreses i els comuns de totes les parròquies, “s’ha proposat un programa d’activitats d’estiu molt ampli, fent èmfasi en la natura i la gastronomia, per tal que cada participant pugui escollir aquelles activitats que més s’adaptin al contingut que publiquen i a les preferències dels seus lectors. “És una gran oportunitat per Andorra, ja que persones amb una gran audiència al darrere faran de prescriptors del nostre país”, ha precisat.

El Travel Bloggers Meeting va començar l’any 2009 a Sevilla amb només 15 participants i l’any 2015, durant la darrera edició celebrada a Plasencia ja van ser més de 150 els bloggers seleccionats. Enguany, després de resultar la candidatura vencedora entre diferents destins, Andorra es convertirà, del 20 al 22 de maig, en la seu del Travel Bloggers Meeting 2016, una cita que portarà al Principat més de 160 bloguers “d’un perfil molt heterogeni”, segons ha indicat una de les organitzadores, María Victoria. En aquest sentit, Victoria ha explicat que “tindrem a bloguers des dels 12 anys fins als 65” i ha afegit que “estarà tot molt diversificat”, ja que tal com ha indicat, “tindrem bloguers que publiquen sobre temàtica de luxe, però també blogs d’excursionistes i familiars”.

Tot i recalcar que el Travel Bloggers Meeting “no és un congrés a l’ús i s’ha d’entendre com una trobada entre companys que comparteixen una afició”, Victoria ha comentat que en cada edició s’estableix un límit d’aforament i, per tant, s’efectua una selecció prèvia d’entre totes les sol·licituds rebudes. En aquest sentit, l’organitzadora ha explicat que a banda de la qualitat del contingut publicat, els dos requisits fonamentals que es tenen en compte és que el blog en qüestió tingui una antiguitat mínima de sis mesos de vida i que s’efectuï una activitat de publicació de forma regular. En relació al destí d’enguany, Victoria ha posat en relleu que “es van omplir totes les places abans de donar a conèixer el programa d’activitats” i en aquest sentit ha assegurat que malgrat no saber què es faria, “tothom volia venir a Andorra”.

Pel que fa a l’agenda activitats proposades, que cada bloguer podrà personalitzar d’acord a les preferències de la seva audiència, la directora de Màrqueting i Comunicació d’Andorra Turisme, Noemí Pedra, ha detallat que tot i que l’acte inaugural s’efectuarà durant la tarda del divendres 20 de maig, des de les deu del matí, tots aquells participants que arribin abans a Andorra ja comptaran amb un programa d’activitats disponible. En aquest sentit, durant la primera jornada, els bloguers podran realitzar activitats tan diverses com ara un ‘fotowalk’ per Ordino, una visita a la Casa de la Vall, gaudir de les instal·lacions de Caldea o descobrir l’entorn de Naturlàndia.

El dissabte serà el torn de la jornada interna de treball en què els organitzadors del TBM, a través de tallers i conferències, oferiran a tots els participants diferents eines i recursos per millorar la qualitat de les seves publicacions, mentre que el diumenge “aglutinarà un enorme ventall d’activitats”, segons ha indicat la directora de Comunicació d’Andorra Turisme.

En relació a les activitats programades per a la darrera jornada, que es realitzaran en grups d’entre 10 i 15 bloguers, els participants podran fer activitats com ara pujar al Comapedrosa, fer una ruta per la Vall del Madriu, descobrir la Ruta del Ferro, visitar Caldea i Naturlàndia, degustar la gastronomia del país, fer rutes a cavall i barranquisme, o conèixer la cultura a través dels diferents museus, entre altres. Quant a la inversió destinada per part d’Andorra Turisme, Noemí Pedra ha detallat que “l’aportació és mínima, ja que només s’han aportat 10.000 euros per a l’organització”, però ha indicat que els comuns i les empreses també col·laboraran mitjançant l’aportació de personal, instal·lacions i serveis.

Finalment, María Victoria ha aprofitat l’acte de presentació del Travel Bloggers Meeting 2016 per fer una crida tant a les institucions com a les empreses per recordar que “les persones que visitaran les vostres cases tenen una enorme audiència al darrere” i, per tant, “al final faran difusió de la seva experiència a través dels seus canals”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.