asda

Les  2es Jornades de la Síndrome de Down han posat punt final aquest diumenge amb la celebració de la 2a Marxa Popular, on hi han pres part més de 150 persones. Els beneficis de la caminada es destinaran íntegrament a l’Associació per la Síndrome de Down d’Andorra (ASDA), per tal d’avançar en els projectes d’inclusió total de les persones amb aquesta discapacitat.

La presidenta de l’ASDA, Marta Pérez també ha manifestat el seu disgust per la manca de suport institucional en les jornades assegurant que “suposo que ja ho saben tot i per això no han assistit, crec que les conferències d’ahir van ser molt profitoses i van aportar moltes coses que s’haurien de posar en marxa a Andorra”. Una queixa que també ha palesat la vicepresidenta de l’ASDA, Cristina Ros, argumentant que “vam trobar a faltar autoritats del Govern d’Andorra perquè es va parlar de temes sanitaris, educatius i socials”. Una de les reivindicacions de l’ASDA és la implementació del pla específic de les persones amb Síndrome de Down, que ara per ara encara no s’ha dut a terme.

L’associació per la Síndrome de Down d’Andorra (ASDA) ha organitzat aquest diumenge al matí la 2a Marxa Popular en favor de les persones amb aquesta discapacitat, una caminada emmarcada dins de les 2es Jornades que es realitzen al país per les persones amb Síndrome de Down i on s’ha trobat a faltar la presència d’autoritats governamentals entre les més de 150 persones que hi han pres part.

La presidenta de l’ASDA, Marta Pérez, ha recalcat el malestar entre els membres de l’associació per la manca de suport institucional que han rebut per part del Govern assegurant que “suposo que ja ho saben tot i per això no han assistit a les jornades, però crec que les conferències d’ahir van ser molt profitoses i van aportar moltes coses que s’haurien de posar en marxa a Andorra”. Una denúncia que també ha plantejat la vicepresidenta de l’ASDA, Cristina Ros, argumentant que “vam trobar a faltar autoritats del Govern d’Andorra perquè es va parlar de temes sanitaris, educatius i socials”.

Els beneficis de la marxa es destinaran íntegrament a l’ASDA i els seus projectes orientats a la inclusió total de les persones amb Síndrome de Down. Precisament aquest tema ha centrat les jornades d’enguany, ja que tal com ha comentat Ros “encara no hi ha una formació professional adaptada a Andorra i creiem que és necessària”. La vicepresidenta també ha manifestat que “no hi ha persones amb discapacitat hi ha persones amb capacitats diferents”.

Una de les particularitats que també s’ha posat de manifest en aquestes jornades és la manca d’un pla específic de les persones amb Síndrome de Down. Un plantejament que va tractar-se aquest dissabte durant les jornades amb la presència del doctor Borrell, ja que segons Pérez “és el segon any que convidem al doctor Borrell perquè és un especialista a implementar plans específics per les persones amb Síndrome de Down i hagués estat interessant que les persones del sector haguessin participat en aquestes xerrades”.
L’associació que fa dos anys que està en actiu reconeix que encara queda molt camí a fer en la lluita per la igualtat de les persones amb Síndrome de Down.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada