Més de 150 músics se citen al Concert de Santa Cecília

concert-santa-cecilia

El  tradicional Concert de Santa Cecília ha aconseguit omplir l’Auditori Nacional d’Ordino aquest diumenge al matí. Més de 150 músics de les diverses escoles musicals del país i la Seu d’Urgell han participat en un concert que s’ha dividit en dues parts. Una primera a càrrec de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (JONCA) i una segona on hi han pres part la resta d’escoles amb la JONCA.

A més, la segona part ha estat conduïda per l’actor andorrà, Boris Cartes, que ha narrat la cantata d’Albert Gumí ‘Els aprenents de solfa’. El director del concert, Albert Gumí, ha destacat que “dubto que algun cop hi hagi hagut tants músics sobre aquest escenari” i ha comentat que “a la primera part del concert hi ha la part emocional de la música i a la segona hem volgut mostrar que ens ensenya el llenguatge musical mitjançant el rap, el vals o el cha cha cha”

L’Auditori Nacional d’Ordino, ple de gom a gom, ha estat l’escenari aquest diumenge al matí del Concert de Santa Cecília on han pres part més de 150 músics de les diferents escoles musicals del país i l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell, que per primer cop participaven en aquest concert. Malgrat la gran quantitat de músics sobre l’escenari, el director del concert, Albert Gumí, ha assegurat que “el més important és que cadascú formi part de l’equip” i ha posat en relleu que “dubto que algun cop hi hagi hagut tants músics sobre aquest escenari”.

Les emocions musicals i què ens ensenya la música han estat dos dels elements palesos al llarg del concert, ja que “a la primera part del concert hi ha la part emocional de la música i a la segona hem volgut mostrar que ens ensenya el llenguatge musical mitjançant el rap, el vals o el cha cha cha”. Gumí també ha destacat el bon nivell mostrat per la JONCA i ha assegurat que “actualment tenim un molt bon nivell com per tocar on vulguem”.

Un altre dels protagonistes del concert ha estat l’actor andorrà, Boris Cartes, que ha participat en l’actuació narrant la cantata d’Albert Gumí ‘Els aprenents de solfa’. Cartes també s’ha mostrat “molt content” amb la seva primera participació en el concert i ha explicat que “porto el fil argumental de la segona part del concert i faig com una mena de classe teòrica sobre la música que després el cor reinterpreta cantant”.

La tradicional actuació ha comptat aquest any amb la participació de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (JONCA), l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, l’Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany, l’Escola Harmonia, l’Espai de Música Moderna i l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell.

Pel que fa al repertori, la primera part del concert ha inclòs obres de Weber, Grieg, Mozart Mascagni o Gluck. A més, Gumí ha destacat que “una de les peces que portem és la Simfonia número 25 de Mozart que és molt complicada i realment estem molt satisfets de la feina feta”. La segona part correspon a una cantata del propi director sota el títol ‘Els aprenents de solfa’, una peça que inclou un repertori divers de gèneres entre els quals trobem el vals, el rap o el cha cha cha.

(Text i foto: ANA)