La XI Càtedra de Pensament Cristià tractarà enguany de com s’ha d’articular l’economia per què permeti un model just, equitatiu i transparent, i ho farà sota el lema “Una economia al servei de la persona”. La jornada de treball, proposada pel Bisbat d’Urgell a tall de reflexió i de formació, està oberta a tothom: ja hi ha inscrites més de 140 persones de diversos àmbits, sobretot formadors, mestres, i professors. També hi ha sacerdots i persones vinculades amb l’àmbit pastoral de diversos bisbats. Enguany també s’hi han pogut inscriure alumnes de la DECA, (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica).

El divendres 4 de juliol, a la Sala Rocafort del Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria acollirà les ponències de dos catedràtics, especialistes en l’àmbit de l’economia social i de gran reputació, com són el Dr. Antonio Argandoña, Director de la Càtedra “La Caixa” de Responsabilitat Social de l’Empresa, a l’escola IESE; i el Dr. Carlos Losada, professor titular de l’escola ESADE. També farà una ponència el Dr. en filosofia a la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba, que també és el director de la Càtedra de Pensament Cristià.

Les activitats començaran amb la inauguració de la jornada, a les 10:30. Hi participaran l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives;  la Cònsol Major de Sant Julià, Hble. Sra. Montserrat Gil, el Director de la Càtedra de Pensament Cristià, i els ponents convidats. Al llarg del matí i a primera hora de la tarda es portaran a terme les tres ponències:

 

                11:00     Dr. Antoni Argandoña. “Una economia del bé comú. ¿És viable? Valor de la comunicació en la societat xarxa”

                http://blog.iese.edu/antonioargandona/#sthash.nUpiCuKf.C7ByXO9r.dpbs

                12:30     Dr. Carlos Losada. “La responsabilitat social de l’empresa. ¿On som? ¿Cap on anem? La comunicació en la societat digital”

                http://www.esade.edu/profesorado/carlos.losada

                http://liderazgo.esadeblogs.com/tag/carlos-losada/

                16:30     Dr. Francesc Torralba. “De l’economia del l’ego a l’economia del do”

                http://francesctorralba.com/catala/blog_detall.php?id_opinio=77

 

A les 10:00 hi haurà un temps per a què els ponents puguin atendre els mitjans de comunicació que desitgeu parlar amb ells. Podeu contactar amb el telèfon  620367386, de la delegació de mitjans de comunicació del Bisbat i us atendrem.

Al llarg de les tres ponències es tractarà d’analitzar com s’hauria de configurar un model econòmic que sigui just equitatiu i transparent, que permeti a el desenvolupament de les comunitats i dels pobles i alhora el respecte a la integritat de la naturalesa. Un model econòmic que estigui realment al servei de les persones. El Sant Pare ens urgeix a pensar i projectar un nou model econòmic, a aprendre dels errors del passat i a articular empreses ètiques que siguin sensibles als drets humans i coherents amb els valors democràtics i la dignitat de les persones. El Bisbat d’Urgell vol posar el seu esforç  amb aquesta jornada de treball per a què la reflexió ens porti a una realitat nova.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada