avortaments-1Més de 130 dones andorranes van acudir durant l’any passat a Catalunya per tal de poder avortar. Aquesta xifra suposa un 0,6% del total d´intervencions d´aquest tipus que es van fer a Catalunya, una xifra similar a la del 2012.

Fins a 131 dones andorranes van desplaçar-se l´any passat a Catalunya per fer una interrupció voluntària de l’embaràs. Més del 4´5% de les pacients que hi van avortar durant el 2013 van ser dones no residents a Catalunya, i és que moltes estrangeres hi acudeixen per fer-se aquesta intervenció quan al seu país d’origen no se´ls hi pot practicar.

L’any passat, de les 131 andorranes que es van sotmetre a avortament, més del 25% tenien entre 30 i 34 anys, la franja amb el percentatge més alt. La segueixen les joves d´entre 20 i 24, i en tercer lloc, les dones d´entre 35 i 39. Pel que fa al seu estat civil, detaca que el 74% del total eren solteres, una xifra molt superior a la de casades, que només arribaven al 17%. Quant al nivell d´estudis i la situació laboral, la majoria tenien estudis primaris o secundaris i treballaven per compte d’altri.

La llei espanyola permet, des del 2010, les interrupcions voluntàries de l´embaràs en tres terminis: fins a les 14 setmanes de gestació només fa falta la petició de la dona per intervenir-la; de les 14 a les 22 es podrà avortar sempre que hi hagi risc greu per a l´embarassada o el fetus, i transcorregut aquest temps únicament quan hi hagi anomalies incompatibles amb la vida.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada