avortament 1

124 dones residents a Andorra van avortar l´any passat a Catalunya. Segons les xifres recollides per la Generalitat la gran majoria de les dones que van interrompre l´embaràs tenien entre 25 i 34 anys però també n´hi ha un sis per cent que tenien menys de 19 anys.
L´any passat 124 dones van interrompre l´embaràs a clíniques de Catalunya, una xifra un 6% inferior a la de 2013.

Segons les xifres registrades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, van avortar a la comunitat veïna 8 dones d´entre 15 i 19 anys i 22 d´entre 20 i 24 anys. L´edat majoritària de les dones que va decidir interrompre la gestació es concentra però entre els 25 i els 34 anys. Concretament van ser la meitat, 64. D´entre 35 i 44 anys se’n van sotmetre 30.

Les dones que van avortar a Catalunya el darrer any són majoritàriament solteres, tenen estudis secundaris i són assalariades.

Catalunya registra una tendència a la baixa en el nombre d´avortaments des de fa tres anys. Una tendència que també es reflecteix en l´estadística de dones andorranes. Les residents al Principat suposen un 15 % de les estrangeres que interrompen l´embaràs en la comunitat veïna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada