Més de 100 persones participen en la masterclass “Ioga per Unicef”

Ahir al vespre va tenir lloc la Masterclass solidària a benefici de la campanya #CadaVIDAcompta d’Unicef Andorra. La masterclass constava de dues sessions, la primera on hi ha participat 10 infants entre 5 i 12 anys i la segona per a adults amb 99 assistents. Gràcies a les entrades venudes i a la fila 0 s’ha recaptat 2.030 euros que es destinaran a la campanya #CadaVIDAcompta que té per objectiu reduït la mortalitat del recents nadons per causes que es poden evitar.

Recordem que aquesta masterclass estava organitzada per l’Associació Ioga Clàssic Andorra i la delegació a Andorra de l’Associación Española de Kundalini Yoga i comptava amb el patrocini de la Financera d’Assegurances i la col·laboració del Comú d’Escaldes – Engordany.

Els participants guiats pel grup de professors de les associacions han pogut gaudir de quasi dues hores de ioga amb, en alguns moments, de mantres amb música en directe acompanyats per instruments no habituals en el ioga com el saxòfon.
El ioga és una pràctica física, mental i espiritual que es va originar fa més de 6.000 anys a l’Índia i que té com a objectiu integrar el cos i la ment. A través d’exercicis físics i mentals, el ioga actua en l’àmbit de la salut corporal i psicològica. El 2014, les Nacions Unides declaren el Ioga d’interès per a la humanitat i posteriorment al 2016, l’UNESCO el va declarar Patrimoni Immaterial de la Humanitat per tots els beneficis que aporta i els valors que transmet.

Aquesta acció s’emmarca en la campanya #CadaVIDAcompta iniciada el passat més de març pel Comitè Nacional d’Andorra per l’Unicef amb l’objectiu de reduir la mortalitat dels nadons. Encara avui dia, cada dia moren 7.000 recents nascuts per causes que es podrien evitar amb l’accés a centres de salut equipats amb electricitat, aigua i sabó, amb personal de salut format i suficient, amb medicines i productes que fan possible salvar les vides de les mares i els seus bebès i empoderant a les famílies, mares i adolescents per a que exigeixin i rebin tractaments de qualitat.