El Ministeri d’Exteriors ha celebrat, aquest dimarts al matí a l’Hotel Cèntric Atiram, la Jornada de Presentació dels programes de la Unió Europea per al període 2014-2020. En total, més d’un centenar de persones, entre consellers generals, tècnics de l’Administració pública, col·lectius empresarials i centres d’ensenyament i recerca, han participat en aquesta jornada, que s’allargarà fins a les cinc de la tarda. Amb la presentació dels objectius de la Jornada i els avantatges de participar en programes de la Unió Europea, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha estat l’encarregat d’inaugurar un acte que comptarà amb diferents conferències en què es presentaran programes com ara Life, Erasmus, Europa Creativa, Cosme, POCTEFA, i Horitzó 2020, entre altres.

Després del discurs d’obertura de la Jornada de Presentació dels programes de la Unió Europea a càrrec del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, en què ha exposat tant els objectius com els avantatges que ofereixen els diferents programes europeus, l’acte ha prosseguit amb la presentació general dels programes de la Unió Europea 2014-2020 efectuada pel director del Departament de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas.

La Jornada es completarà, a partir del migdia, amb la presentació dels principals programes de la Unió Europea que poden interessar a Andorra (Life, Erasmus, Europa Creativa, Europa amb els ciutadans, Cosme, Horitzó 2020) a càrrec del coautor del llibre ‘Andorra-Unió Europea: cap al mercat interior’, Joaquim Llimona. També es presentaran els programes POCTEFA i SUDOE i durant la tarda, el secretari general adjunt al Secretariat de l’AELE, Georges Baur, detallarà la participació dels Estats de l’espai Econòmic Europeu no membres de la UE als programes de la Unió Europea. La Jornada finalitzarà amb la intervenció del director d’Agricultura, Landry Riba, i el director tècnic al CENMA, Ramon Copons, que comentaran la participació andorrana en els projectes del programa POCTEFA i la preparació de propostes de projectes POCTEFA 2014-2020 respectivament.

Entre els diferents assistents, la Jornada ha comptat amb la presència dels ministres Eric Jover, Gilbert Saboya i Sílvia Calvó, així com els consellers generals Josep Pintat, Ferran Costa, i Carine Montaner, entre altres.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada