Un total de 1.631 persones van participar en alguna de les activitats organitzades el cap de setmana passat (15 i 16 de setembre) amb motiu de la celebració de les Jornades europees de patrimoni. Aquesta activitat és una iniciativa del Consell d’Europa i Andorra s’hi va adherir l’any 1994, participant-hi, des d’aleshores, de forma ininterrompuda.

L’activitat més destacada ha estat l’estrena del videomapatge de Santa Coloma, que ha comptat amb una resposta molt important per part del públic, que l’ha convertit en l’activitat més concorreguda de totes les organitzades, amb 240 visitants, seguida per la Casa de la Vall (225), del Museu del Tabac (174) i del Santuari de Meritxell (162). Les xifres altes de participació són valorades molt positivament, tenint en compte que en la majoria de les activitats organitzades s’ha assolit el ple o s’hi ha estat a prop.

La missió principal de les Jornades europees de patrimoni és promoure el coneixement del patrimoni cultural entre els ciutadans. Per celebrar-les al país, aquest any es van programar una gran quantitat d’activitats culturals, així com jornades de portes obertes als museus en el seu horari d’obertura habitual. Els museus i les instal·lacions culturals que han participat en les jornades han estat el Museu de la Moto, Casa Cristo, MW Museu de l’Electricitat, Museu Nacional de l’Automòbil, Centre d’Interpretació de la Natura, Centre d’Interpretació del Comapedrosa, Casa de la Vall, Casa d’Areny-Plandolit, Museu Postal, Casa Rull, Farga Rossell, Andorra Romànica, World Champions 99, Museu del Perfum, Museu del Tabac, Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE), Museu La Massana Còmic i la mina de Llorts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada