El ministre d’Afers Social, Justícia i Interior ha avançat durant la sessió de control al Govern que la policia ha adquirit un nou aparell per fer el test de drogues a través de la saliva que es posarà en funcionament properament. Aquest nou sistema permet realitzar proves de manera immediata als conductors que presentin símptomes d’estar conduint sota els efectes de les drogues, sense necessitat de fer analítica de sang, com es feia fins ara.

A més, per tal de lluitar contra l’augment dels accidents a la xarxa viària per conduir sota els efectes dels estupefaents o l’alcohol, el ministre també ha indicat que durant el mes de juliol es farà una nova campanya de controls. Justament aquest mes hi ha una concentració important de festes majors al país. Aquesta campanya s’afegeix a la que ja existeix els mesos de Nadal i Setmana Santa.

A més, s’han reforçat les patrulles nocturnes que fan controls a les carreteres. Fins ara n’hi havia una que feia dos controls durant una hora, i ara s’han triplicat els dispositius i s’han ubicat en localitzacions més sensibles pròximes als accessos de locals nocturns. Cal recordar que el 2017 es van produir 88 accidents motivats per conduir sota els efectes de les drogues o alcohol, mentre que al 2015 n’hi van haver 72 i el 2016 un total de 68 accidents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada