La consellera general, Meritxell Mateu, en tant que ponent general sobre la pena de mort de l’APCE, ha participat en el Seminari organitzat per l’Institut Internacional pels Drets Humans – Fundació René Cassin, amb el suport del Ministeri d’Afers Exteriors i del Desenvolupament Internacional de la República de França i la Representació Permanent d’Alemanya al Consell d’Europa.

L’objectiu d’aquest seminari és l’anàlisi legal de les pràctiques nacionals que protegeixen i defensen els drets humans davant de la pena de mort. Durant la trobada, s’han analitzat casos com el de França, el de Bielorússia o el del Japó. El seminari, moderat per l’antic president Tribunal Europeu dels Drets Humans, Jean-Paul Costa, ha permès analitzar els mecanismes i de les accions tant al Consell d’Europa com a Nacions Unides per abolir o per contenir la pena de mort i per privilegiar el sistema de protecció dels drets humans.

Arran de la tasca que durant dos anys està realitzant com a ponent general de Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Mateu ha estat l’encarregada de realitzar el parlament de conclusions del seminari, endinsant-se en els mecanismes de protecció de drets humans.

(Text i foto: DA)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada