merida

Ubicació
Capital d’Extremadura, Mérida, província de Badajoz, es localitza en la vall de confluència entre dos rius, el Guadiana i l’Albarregas.

Uns 60.000 habitants

Història
Antiga capital de l’imperi romà, Augusta Emerita (Mérida) és una ciutat amb importants vestigis d’aquesta època d’esplendor històric, com és el teatre romà, l’anfiteatre, el pont….

Clima
El clima a Mérida és mediterrani, semicontinental i amb influència atlàntica. Els hiverns són relativament suaus; amb estius molt calorosos. Les precipitacions se solen concentrar els mesos de novembre i de desembre.

Cuina
El gaspatxo, l’ “ajoblanco”, el peix de riu, la carn de caça, els embotits, especialment el pernil i el llom ibèric, són alguns dels productes típics, Per acompanyar, els vins de la zona són els de Ribera del Guadiana.

Com anar-hi

A banda de les connexions amb carretera i tren, a Mérida es pot anar a través de l’aeroport de Talavera de la Real, ubicat a 40 km de la capital. Té connexió periòdica amb l’aeroport del Prat, amb la companyia Air Europa.

Mérida és una petita capital d’un passat esplendorós. Fundada l’any 25 aC per ordre de l’emperador Octavi August, va ser capital de la província romana de Lusitània.

El vestigi romà i arqueològic és tan important que el 1993 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat, un patrimoni que continua creixent, ja que l’aparició de restes arqueològiques és constant.

Un dels símbols de la ciutat és l’anfiteatre, la visita al qual ens trasllada fins a l’època on es duien a terme des de combats amb gladiadors fins a execucions d’esclaus, tot això davant de fins a 10.000 espectadors, que era l’aforament del recinte.

El teatre romà, amb les columnes de marbre i les escultures originals, va ser reconstruït fidelment i actualment acull el Festival Internacional de Teatre Clàssic, els mesos de juliol i d’agost.

Tant l’anfiteatre com el teatre són les dues visites obligades en una estada a Mérida. Seguint amb les restes romanes, també és recomanat visitar les termes, l’aqüeducte de San Lázaro o l’antic circ romà, que en el seu temps permetia acollir fins a 30.000 espectadors.

La casa del Mitreo és l’exemple de casa senyorial romana i una visita ens ajuda a entendre com vivien els nostres avantpassats. També resulta interessant el Centre Funerari los Columbarios, que permet tenir una visió dels ritus funeraris de l’època.

Però si encara esteu interessats en l’època romana i en la influència que hi va deixar a Mérida, resulta molt recomanable el Museu d’Art Romà.

Seguint pel carrer Sagasta passem pel pórtic del fòrum i arribem fins al temple de Diana, amb un estat de conservació òptim.

Mérida és també una animada ciutat on també es pot gaudir de la cultura de les ‘tapes’, gràcies a la multitud de bars que ofereixen les especialitats de la zona, a preus assequibles.
Sense dubte, un interessant destí per visitar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada