Mercat tradicional “O Feirão” dissabte tinent a la plaça Guillemó

El proper dia 2 de juliol tindrà lloc a la plaça Guillemó la tercera edició del Mercat Tradicional “O Feirão”, una iniciativa del Grup de Folklore “Casa de Portugal” que reproduirà una fira ambientada a inicis del segle XX, esdeveniment integrat en els actes de la Capitalitat Iberoamericana de la Cultura d’Andorra la Vella.

A partir de les 18 hores del dissabte 2 de juliol les cinc zones temàtiques designades per els membres del Grup rebran el public, nombrós a les anteriors edicions, per degustar les millors tapes lusitanes, podran apreciar l’artesania, adquirir els millors embotits i olis d’oliva, tastar els dolços i pá de blat de moro finalitzant el recorregut en una improvisada granja i productes de l’hort. L’ambient festiu i musical estarà a càrrec del Grup de Folklore “Casa de Portugal” amb les danses i càntics tradicionals.

Durant el mercat, a les 19 hores serà inaugurada al vestíbul del Centre Cultural la Llacuna, l’exposició “Mosaics d’una Cultura”, un treball fotogràfic del Grup de Folklore “Casa de Portugal” que produeix en els llocs més emblemàtics del Principat, diferents activitats del quotidià d’inicis del segle XX. Aquest moment comptarà amb el Cante Alentejano, patrimoni immaterial de l’UNESCO, a càrrec del Grup Coral i Etnogràfic da Casa do Povo de Serpa (Portugal). El Grup de Cante Alentejano desfilarà posteriorment fins el Feirão i juntament amb el Grup de Folklore proporcionaran a tots els assistents estones musicals.

Aquestes iniciatives culturals comptem amb el suport del Comú d’Andorra la Vella i serà retransmès via Internet per la web ràdio Ones de Portugal.