L’Informe de la Mobilitat de l’Automòbil Club d’Andorra (Imaca) reflecteix que l’any 2017 la sinistralitat a la carretera va davallar, especialment en els sinistres amb víctimes greus (un 27%), però la dada negativa, tal com han destacat el president i el secretari general de l’ACA, Enric Pujal i Antoni Sasplugas, és que hi va haver quatre víctimes mortals en quatre accidents, amb la qual cosa no es va aconseguir l’objectiu de zero víctimes mortals, que sí que s’havia registrat el 2016. La franja d’edat en què hi ha hagut més sinistralitat és la compresa entre els 30 i els 49 anys i, on més baixa és en la dels conductors novells.

També és aquesta franja en la qual la incidència de la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues és més baixa. D’aquesta manera, des de l’ACA manifesten que no hi ha prou consciència dels perills de la conducció sota els efectes de drogues i alcohol, tot i que veuen positiu que els conductors més joves sí que semblin més conscienciats. Des de l’ACA han posat en relleu que el volum de sancions s’han doblat però ho han atribuït també a l’increment dels controls i una dada que han qualificat com de “sorprenent” és el fet que hi hagi encara conductors que circulen sense cinturó i sense l’assegurança del vehicle.

L’informe Imaca d’aquest any ha fet un recull de les recomanacions que es van fer en el passat i se n’ha fet balanç. Pujal ha manifestat que en tots els àmbits “hi ha molta feina per fer” però s’ha incidit per exemple en què cal una homogeneïtzació dels passos de vianants a totes les parròquies. També han detectat que pel que fa a l’informe que recollia els punts negres, el del 2014, i que identificava una vintena, “s’ha millorat la xarxa viària” i també s’ha detectat un menor absentisme a la ITV i en canvi, és “el factor humà”, on cal fer incidència. Des de l’ACA es treballa també en un pla, que presenten aquest dimecres a la tarda al Govern, per reduir la sinistralitat amb motos implicades i que inclou, entre d’altres mesures, cursos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada