El  Síndic Municipal de Greuges-Defensor del Ciutadà de la Seu d’Urgell, Àngel Rúbio, ha avançat aquest matí en roda de premsa l’informe-memòria de les actuacions realitzades d’aquesta sindicatura durant l’any 2016, i que aquest vespre presentarà davant del plenari municipal de l’Ajuntament urgellenc.

Davant la figura del síndic municipal de greuges, els ciutadans urgellencs van presentar durant el 2016 menys queixes, però més consultes. Si a l’any 2015 en van presentar 14 queixes, durant l’any 2016 en van posar un total de 8 queixes. Pel que fa a consultes, el síndic en va atendre 215 durat el 2016, xifra superior a l’any 2015, que en va rebre 159.

Respecte a la temàtica de les queixes el 50% responen a qüestions de convivència ciutadana, un 25% a temes relacions amb l’administració, mentre que el 25% restant són temes relacionats amb la via pública. D’aquests 8 expedients de queixa 2 estan tancats i 6 resten oberts.

La temàtica de les 215 consultes rebudes, així com de les queixes, les defeccions de gossos a la via pública segueixen sent la primera en el rànquing, seguida de l’ús de ‘bufadors’ en la neteja viària i dels sorolls nocturns que provoquen alguns establiments d’oci.

Pel que fa als excrements d’animals domèstics en plena via pública, el síndic recomana que per encarar aquesta problemàtica “és imprescindible i summament necessari agilitzar i incorporar noves fórmules més modernes per detectar als ciutadans que embruten la ciutat com a conseqüència de no recollir la femta dels seus gossos”.   

Respecte a la neteja viària, el síndic planteja canviar el sistema que actualment es fa servir: “substituir-lo per un altre que no sigui tan contaminant, com el que ara s’utilitza”.

Àngel Rúbio conclou en el seu balanç anual que “una gran part dels problemes de la nostra ciutat tenen origen en el comportament incívic d’alguns dels nostres conciutadans com poden ser en temes d’oci, especialment el nocturn”. Respecte aquesta problemàtica que abasta un gran nombre de les consultes que li han fet els veïns de la Seu d’Urgell, el síndic remarca que “no em cansaré d’incidir a l’administració municipal que s’han de trobar solucions perquè l’oci nocturn i el descans de les persones trobin un encaix coherent dins de la nostra ciutat”. Rúbio abunda sobre aquesta qüestió que “els locals musicals s’han de controlar i han de tenir totes les condicions tècniques perquè el soroll que produeixen no sigui pertorbador del tant necessari i merescut descans”.

Com a punt final, Àngel Rúbio reclama la col·laboració del Consistori urgellenc a l’hora de desenvolupar la tasca com síndic-defensor del ciutadà.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada