Mengem d’Aquí aposta per a apropar la cuina sostenible dins dels menjadors escolars

Cartell anunciant la visita de la cuinera Ada Parellada a l'Alt Urgell per a promocionar una cuina sostenible
Ada Parellada explicarà la base de la cuina sostenible (CCAU)

Els propers 1 i 2 de desembre tindran lloc a l’Alt Urgell i la Cerdanya diversos actes adreçats a promocionar una alimentació de proximitat, saludable i coherent amb la situació actual. Així, el dijous 1 de desembre, a l’Escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya, s’ha programat una tarda amb la cuinera Ada Parellada, amb activitats gratuïtes i obertes a tothom i que s’iniciaran, a dos quarts de cinc de la tarda amb la presentació del seu llibre Sopes: brous, escudelles i sopes fredes, en el qual descriu cinquanta receptes familiars d’aquest plat tradicional.

Paral·lelament, a la mateixa hora, l’alumnat de l’escola tindrà l’oportunitat de participar en un taller per a aprendre a fer-se el seu propi berenar saludable. L’activitat anirà a càrrec del personat de monitoratge del menjador escolar. En aquest cas, les places són limitades i cal fer la inscripció a l’escola, al mail: c5001059@xtec.cat.

Després, Ada Peralada i el també cuiner Jordi Tomàs faran una formació interna per al personal de cuina dels menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya, un total de vint cuiners que treballaran receptes per a implementar en el seu dia a dia. En aquesta ocasió, la formació estarà centrada en les guarnicions.

L’endemà, 2 de desembre, les activitats es traslladaran a la Seu d’Urgell i començaran a RàdioSeu, a dos quarts de dotze del matí, amb un programa que farà en directe Ada Parellada per a parlar del malbaratament alimentari.

A tres quarts de cinc de la tarda, a l’Escola Pau Claris, Parellada farà la presentació del seu llibre Sopes: brous, escudelles i sopes fredes, alhora que el cuiner Jordi Tomàs, acompanyat del personal de monitoratge de menjadors, impartirà també un taller de berenar saludable.

A les sis de la tarda, al mateix menjador de l’escola Pau Claris, Ada Parellada conduirà un showcooking en el qual farà una mostra de plats per escurar la nevera sota el lema “Res no es llença si és bo”. Els assistents podran degustar els plats elaborats durant aquesta sessió.

Els actes de la Seu també seran gratuïts i oberts a tothom, però caldrà fer-ne la inscripció a través de l’enllaç: https://forms.gle/k5tBq9qy2rxFbNEL8

TOTES LES NOTÍCIES