Una delegació de la Fiscalia General de la Nació de la República de Panamà presidida per la Procuradora General de la Nació, Kenia I. Porcell Díaz, s’ha desplaçat al Principat de l’11 al 12 de juny de 2018 per tal de signar conjuntament amb la Fiscalia General del Principat d’Andorra un protocol de col·laboració entre ambdues institucions.

Amb la signatura d’aquest Protocol es potencien les investigacions criminals que es substancien tant a Andorra com a Panamà i s’enforteix i s’afavoreix el desenvolupament de la cooperació entre els Ministeris Públics d’ambdós països, per la persecució de delictes, en general i, de la delinqüència organitzada transnacional, en particular.

L’acord al qual arriben les dues institucions no afectarà a la independència i autonomia de les mateixes, les quals col·laboraran d’acord amb la seva pròpia legislació interna.

El present Memoràndum d’entesa preveu la cooperació entre les Fiscalies d’Andorra i Panamà mitjançant, entre d’altres, intercanvis d’informació, tramitació urgent de les demandes de cooperació jurídica penals i realització de visites d’estudi.

Gràcies a l’acord assolit entre els Ministeris Públics del Principat d’Andorra i de la Nació de la República de Panamà, ambdues institucions enforteixen els seus lligams en la lluita contra la delinqüència i, especialment, en matèria financera i de corrupció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada