Membres del grup de guies canins de la Policia impulsen un calendari solidari a favor de GosSOS

Presentació del calendari solidari caní elaborat per la Policia
Presentació del calendari solidari caní elaborat per la Policia (Policia d’Andorra)

Dos membres del grup de guies canins de la Policia ha impulsat una acció solidària a iniciativa pròpia i amb el suport del Cos en benefici de l’associació GosSOS. Es tracta d’un calendari en què apareixen els 12 gossos policia que formen part del grup en les especialitats de recerca d’explosius, estupefaents, divises, i rastre i defensa.

La idea va sorgir dels agents Joan Antoni Berenguer i Roger Tomàs amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania el treball del grup caní. “La feina dels gossos, essencial i indispensable, i el binomi amb els guies és clau en la tasca policial”, ha destacat Tomàs en la presentació del calendari aquest dijous. “Són animals molt feliços. Se’ls ensenya jugant i la relació amb els agents és permanent”. Per aquest motiu “l’especialitat de guia caní és una passió”.

Al mateix temps, amb aquesta acció es vol donar un cop de mà a l’associació i sensibilitzar la població en la importància de protegir els animals i garantir el seu benestar. Els mateixos guies canins s’han encarregat de realitzar les fotografies i han finançat el projecte.

El calendari està disponible des d’aquest dijous, 15 de setembre, a un preu de 10 euros i els beneficis de la seva venda es destinaran íntegrament a l’entitat.

Es podrà adquirir al Despatx Central de Policia i als serveis locals, a la gossera, als estands que tindrà GosSOS a la fira animalista de la Massana el pròxim 1 d’octubre i a la Fira d’Andorra la Vella, que se celebrarà del 21 al 23 d’octubre. El calendari també es trobarà a la botiga STAY de la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany i es podrà demanar a través de l’Instagram del @grupcani i @gossosandorra.
 
GosSOS és una entitat sense ànim de lucre amb la missió de donar suport als gossos vulnerables o sense llar. L’associació gestiona actualment la gossera, que es troba al límit de capacitat. “És un moment molt crític”, ha ressaltat la vicepresidenta de l’organisme, Audrey Montel, detallant que els beneficis que s’obtinguin de la venda del calendari es destinaran a ajudar tant aquests animals com les famílies que necessitin suport econòmic per al benestar del seu gos.

TOTES LES NOTÍCIES