Melissa Dell, guanyadora del Premi Calvó Armengol, ha estat guardonada amb la Medalla John Bates Clark

Melissa Dell
Melissa Dell (Harvard)

La jove professora Melissa Dell de la Universitat de Harvard, que l’any 2017 va ser guardonada amb el Premi Internacional Calvó Armengol, ha estat distingida amb la Medalla John Bates Clark. Es tracta d’un premi de l’Associació Econòmica Americana que es lliura anualment a un economista nord-americà, menor de quaranta anys, que hagi dut a terme una important contribució al pensament econòmic i al coneixement.

Entre els guardonats que han rebut aquesta distinció es troba la investigadora Esther Duflo que també va rebre el Premi Internacional Calvó Armengol, en la seva primera edició, l’any 2010.

El Govern d’Andorra, una fundació financera i la Barcelona Graduate School of Economics van concedir a Melissa Dell el guardó andorrà en la seva cinquena edició, el 29 de maig del 2018. El reconeixement premia les seves recerques que vinculen l’economia social a diferents impactes històrics, sovint lligats a períodes violents com les guerres o el colonialisme i el postcolonialisme.

Dell va llicenciar-se l’any 2005 a la Harvard University, va obtenir un màster a l’Oxford University i es va doctorar en economia l’any 2012 al Massachusetts Institute of Technology (MIT). Des del 2014 és membre del Departament d’Economia de la Harvard University.

Ha obtingut diversos reconeixements, entre els quals destaca el premi John Williams Prize (2005), atorgat al millor estudiant de llicenciatura de Harvard, les beques Rhodes (2005), Alfred Sloan (2016) i Andrew Carnegie (2017).

Entre les contribucions a la recerca més reconegudes de la professora Melissa Dell destaquen estudis detallant com els patrons climàtics de temps i temperatura afecten la productivitat econòmica, l’impacte dels canvis polítics a Mèxic en la guerra dels càrtels de la droga o els efectes a llarg termini sobre les institucions de Vietnam de les estratègies militars dels Estats Units.

El Premi Internacional Calvó Armengol

El Premi Internacional Calvó Armengol va ser creat l’any 2008 en memòria del jove economista Antoni Calvó Armengol, professor andorrà de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Barcelona GSE, que va morir la tardor del 2007 amb 37 anys. Va deixar contribucions acadèmiques molt destacades en l’àmbit de l’economia social; el premi reconeix els economistes o científics socials, menors de 40 anys, que contribueixen a la comprensió de les estructures socials i les seves implicacions en les interaccions econòmiques.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.