Melcior Caminal entre els millors a les 4 hores de Lleida 2014

caminalEl pilot andorrà Melcior Caminal, formant equip amb Quim Guillamet, va creuar la línia d’arribada de les 4 hores de Lleida en la quarta posició de la classificació absoluta i tercer de la classe 2 (vehicles entre 1600 cc. i 2000 cc.). Caminal-Guillamet al volant d’un VW Golf GTI 2.0 preparat per Baporo Motorsport, van protagonitzar una excel·lent remuntada que els va portar des de la 16ª posició que van ocupar a la graella de sortida, al podi de la classe 2.

No van tenir tanta sort els vencedors 2013 de la prova de resistència sobre terra de l’Escuderia Lleida. Joan Vinyes-Amàlia Vinyes-Marc Carol al volant del Peugeot 106 1.6, també preparat per Baporo Motorsport. Problemes mecànics a l’inici de l’últim relleu els van obligar a passar per l’assistència per fer una reparació d’urgència. Van poder continuar però relegats a la 12ª posició i, com queda dit, sense opcions a remuntar a posicions d’honor en la classificació absoluta i a la quarta plaça de la classe 1.

La prova es va disputar a l’escenari habitual, és a dir al circuit que l’entitat organitzadora té prop de Lleida. Les pluges caigudes en les jornades prèvies a la competició van deixar la pista en una situació molt delicada, amb molt fang i fins i tot aigua. Pendents d’una millora de la climatologia, que al final es va complir, els encarregats de mantenir la pista van començar a treballar el mateix dissabte al matí, és a dir van tenir el temps just perquè els equips poguessin començar els entrenaments.

Els entrenaments lliures (45’) van servir per confirmar que el traçat no tenia la seva millor versió. Amb el pas dels vehicles es va formar una traçada, sortir-se representava, en segons quina zona, quedar-se pràcticament enganxat al fang. A més, els pilots que millor coneixien la pista advertien: ‘Es formaran forats i en segons quina zona no hi ha opció de provar una altra traçada’.

Amb aquestes premisses es van iniciar els entrenaments oficials (45’), en els quals, com acostuma a passar, uns van apostar per sortir a per totes per aconseguir un bon lloc a la graella de sortida i uns altres, més conservadors, no van donar tanta importància a aquest detall.

Joan Vinyes va aconseguir el quart millor temps de la tanda (1’06”330), mentre que Quim Guillamet, amb 1’11”091, es va situar en la 16ª posició.

La carrera (4h) va ser accidentada des de l’inici, durant la primera hora va sortir en diverses ocasions el cotxe de seguretat per treure de la pista cotxes amb diversos problemes.

Vinyes-Vinyes-Carol, fidels a la seva estratègia, van imprimir un ritme guanyador que els va mantenir en les primeres posicions des de la mateixa sortida. Van ser líders de la prova de les voltes 92 a 100 i posteriorment de la 117 a la 121. Quan havien dut a terme tots els passos obligats per l’assistència, canvis de pilot i repostar gasolina, semblava que tenien assegurada una posició al podi absolut. Va ser llavors quan es va trencar alguna part de la transmissió i van haver de ser remolcats fins al seu box per reparar. Les opcions d’estar entre els millors es van escapar en aquest instant o sigui a la recta final de la prova.

Per a Caminal-Guillamet, tot es va desenvolupar com havien previst. Sortint des d’enrere l’opció era intentar mantenir un ritme regular i sobretot cuidar la mecànica per no fer parades extres a l’assistència. Van complir el seu objectiu, en la 1ª hora de competició havien millorat 5 posicions. En la classificació de la 2ª hora ocupaven la 7ª plaça, mentre que en la 3ª hora havien perdut una posició.

En el tram final van decidir anar a per totes i a punt van estar de situar-se en el podi absolut, van quedar a menys de 2’ de l’equip que els va precedir. Malgrat tot, Caminal es mostrava molt satisfet del resultat: ‘Podi a la nostra classe, en la qual hi ha la majoria dels equips, i quarta posició a la scratch és un excel·lent resultat en una carrera molt dura. A mesura que ha avançat la prova els forats de la pista eren enormes’.

Per la seva banda, Joan Vinyes també destacava la duresa del traçat i deixava clar que: ‘L’any vinent tornarem a acomiadar la temporada a Lleida. Les 4 hores és una prova molt dura, però divertida alhora’.

Clasificacions 4 hores de Lleida.
Scratch
1.-Molas-Vila (Seat Ibiza 2.0) 174 voltes, 2.-Jauset-Jimenez-Trota (Seat Ibiza 2.0) a 1 v., 3.-Crespi-Crespi (Peugeot 205 1.6) a 6 v, 4.-Guillamet-Caminal (VW Golf GTI 2.0) a 6 v., …11.-Vinyes-Vinyes-Carol (Peugeot 106 1.6) a 19 v.
Clase 1.
1.-Crespi-Crespi (Peugeot 205 1.6) 168 voltes, 2.-Agustina-Pons (Citroën Saxo 1.6) a 3 v., 3.-Gomez-Gomez-Davoz (Hyundai Accent 1.6) a 10 v., 4.-Vinyes-Vinyes-Carol (Peugeot 106 1.6) a 13 v,
Clase 2.
1.-Molas-Vila (Seat Ibiza 2.0) 174 voltes, 2.-Jauset-Jimenez-Trota (Seat Ibiza 2.0) a 1 v., 3.-Guillamet-Caminal (VW Golf GTI 2.0) a 6 v.,

Text i foto: Fotoesport