Medi Ambient vol impulsar un petit parc fotovoltaic en alçada com a prova pilot

Unes plaques fotovoltaiques

Impulsar un petit parc fotovoltaic en alçada com a model per construir aquesta mena d’instal·lacions és un dels objectius que el ministeri de Medi Ambient es planteja de cara enguany o l’any vinent, contribuint així en el model de transició energètica. La ministra Sílvia Calvó així ho ha exposat en la jornada-esmorzar que ha organitzat l’Empresa Familiar Andorrana, centrada en com el capital privat pot contribuir a la transició energètica.

El Principat ha de revisar enguany els compromisos adoptats en l’Acord de París l’any 2015, amb la visió posada en la petjada de carboni zero l’any 2050.

A més, aquest 2020 també ha d’elaborar l’estratègia de transició energètica que ha de permetre estructurar un pla d’acció.

Tot i això, l’executiu ja està impulsant una sèrie de projectes que segueixen aquesta direcció, com ara una planta de triatge d’envasos a Sant Julià que es preveu inaugurar abans de l’estiu, la construcció d’una planta de cogeneració al Pas de la Casa o també “un petit parc fotovoltaic que ens ha de permetre fer una prova pilot i saber la millor manera de construir aquest tipus d’instal·lacions en un país com el nostre, que és un país de muntanya amb una climatologia complicada, ha anunciat la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó.

Així ho ha explicat la ministra en l’esmorzar-col·loqui impulsat per l’Empresa Familiar, centrat en debatre com el capital privat pot contribuir a la transició energètica. El president de l’EFA, Francesc Mora, ha ressaltat algunes accions que el sector privat pot emprendre, com “instal·lar sistemes de gestió més eficient de l’energia en les noves edificacions o en les actuals”. També proposa “un sistema que permet compensar les emissions a curt termini”.

Calvó també ha exposat que estan elaborant el ventall de reglaments de la llei d’Impuls de transició energètica i del canvi climàtic, ratificada el 2018. En aquest sentit, esperen aprovar el mes de març el marc jurídic per donar seguretat i facilitar la producció d’energia renovable.

TOTES LES NOTÍCIES