El Govern, impulsat pel ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, ha rehabilitat dos refugis lliures (Cabana Sorda i Fonverd) per dotar de més confort, i sobretot, aïllament tèrmic als usuaris. El ministeri aposta per la millora d’aquests després de constatar la bona acollida per part dels usuaris de les remodelacions realitzades. Els darrers anys ha anat a l’alça el nombre d’excursionistes que utilitzen aquestes infraestructures no guardades, tant a l’hivern com a l’estiu. Les millores han consistit, a part de l’aïllament tèrmic del refugi, per impulsar un canvi de paviment, l’optimització de l’espai disponible, la instal·lació d’una estufa de llenya i de pous de llum que concentren la claredat exterior i simulen un punt de llum elèctric. A més s’ha instal·lat un lavabo sec a l’exterior L’objectiu d’aquests canvis és fer que “l’estada sigui la millor possible i donar una altra visió dels refugis lliures”, tal com ha destacat el secretari d’Estat, Marc Rossell.

Arran de les novetats dutes a terme, s’han multiplicat per tres el nombre de visites al refugi de Cabana Sorda, on s’ha fet una visita ‘in situ’ amb els mitjans de comunicació per ensenyar-los les millores. Acompanyats, també, de la directora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer, del responsable de refugis, Albert Pla i de l’equip de manteniment. La remodelació total a Cabana Sorda ha tingut un cost de 151.123 euros i la instal·lació del lavabo 19.240 euros.

Seguint la prova pilot que s’ha dut a terme als dos refugis, el ministeri de Medi Ambient està acabant d’enllestir un pla plurianual per impulsar millores similars a la resta de 20 refugis lliures que hi ha al país. El pla servirà per prioritzar les inversions en conseqü.ncia de les necessitats així com també tenint en compte la freqü.ncia d’usuaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada