Medi Ambient preveu la renovació progressiva dels equips de vigilància de la qualitat de l’aire

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, a proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, la licitació del concurs per als treballs d’explotació de la xarxa de vigilància de la qualitat de l’aire.

La xarxa de vigilància és un conjunt d’estacions fixes i mòbils, automàtiques i manuals, per a la detecció dels nivells d’immissió dels principals contaminants atmosfèrics. El contracte vigent de manteniment d’aquesta xarxa té el seu venciment el proper 1 de juny, i de cara a la seva renovació, el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat ha considerat necessari incloure un nou apartat en el contracte que prevegi la renovació dels equips, que al 2017 tindran una antiguitat d’entre 10 i 16 anys.

Així, el Departament ha elaborat una planificació de renovació dels equips prioritzant els analitzadors que mesuren els contaminants més determinants de la qualitat de l’aire: els òxids de nitrogen, les partícules en suspensió i el diòxid de sofre, i aquells que han acumulat més hores de servei. En els sis anys de durada del contracte que ara es licita es preveu la renovació de 14 dels 25 equips actuals.

El Consell de Ministres ha aprovat la licitació d’aquest concurs amb modalitat de contractació urgent, ja que el contracte actual venç l’1 de juny. A més es considera indispensable que el licitador sigui una UTE constituïda per una empresa nacional i una altra d’estrangera, donada la gran especialització que comporten els treballs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.