El Govern ha acceptat a tràmit un total de 7 preinscripcions al Registre d’Instal·lacions Hidroelèctriques. Aquestes propostes hauran de completar el procés administratiu necessari en quan a aportació de documentació i de autoritzacions requerides per a la seva inscripció definitiva.

Aquesta mesura es deriva de la publicació del reglament de l’activitat de producció d’energia elèctrica en minicentrals, que va rebre el vistiplau del consell de ministres el passat mes de febrer. La preinscripció de les 7 minicentrals ha exhaurit la quota disponible.

La Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic ha examinat les sol·licituds completes per ordre cronològic i ha verificat l’acompliment dels requisits estipulats per a la preinscripció. De les 22 sol·licituds presentades, 11 han estat desestimades i 11 complien els requisits necessaris per al preregistre. Se n’han acceptat 7 a tràmit, per odre cronològic d’entrada, fins a completar la quota màxima de potència de la convocatòria que era de 3.000 kW.

Un cop s’hagin fet públiques les preinscripcions es sotmetran a informació pública durant quinze dies hàbils. Passat aquest període i durant tres mesos, els preinscrits podran elaborar el projecte i contestar a les possibles al·legacions, el govern tindrà aleshores dos mesos per revisar la documentació i inscriure el projecte de manera definitiva. A partir d’aquest moment l’empresa tindrà 18 mesos per dur a terme l’obra.

El projecte de construcció de minicentrals hidroelèctriques s’engloba dins de la política energètica engegada pel Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, per reduir la dependència energètica exterior, apostar per les energies renovables i fomentar el desenvolupament del sector de l’energia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada