Medi Ambient organitza una jornada sobre alternatives als gasos HFC’s

Aquest vespre se celebra la Jornada sobre alternatives als gasos HFC’s en els sistemes de climatització i de refrigeració organitzada pel Ministeri de Medi Ambient, Agricultura, i Sostenibilitat.

La jornada s’emmarca en la celebració del Dia mundial de protecció de la capa d’ozó i va dirigida als professionals del sector del Principat, als quals se’ls vol donar a conèixer les noves tecnologies, els nous gasos que es troben al mercat, així com els canvis normatius que s’hauran d’aplicar a Andorra en el futur en aquesta matèria. Precisament, el director general del Ministeri Medi Ambient, Agricultura, i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha ressaltat que des del Govern es posa èmfasi en aconseguir que els professionals estiguin ben informats, no només respecte als canvis normatius, però també en els impactes mediambientals que ocasionen els gasos nocius. En aquest sentit, ha destacat que l’avantatge d’Andorra és que els productes importats, en refrigeració o climatització, procedeixen en la gran majoria de la Unió Europea, i per tant ja són lliures de substàncies prohibides internacionalment.

En la jornada d’avui s’imparteixen 4 ponències amb les quals s’aborden, principalment, qüestions relacionades amb els equips de climatització i de refrigeració, i els gasos que s’utilitzen. Així doncs, s’exposen temes referents a les reglamentacions i normes actuals de referència europees i nacionals sobre gasos refrigerants, així com les perspectives de futur. També s’aborda l’evolució dels refrigerants per climatització i per refrigeració.

Andorra es va adherir l’any 2010 al Conveni de Viena per a la protecció de la capa d’ozó. L’any 2016, el 48 % de les importacions de gasos va ser per a sistemes de climatització i el 52 % va ser per refrigeració.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *