vessamentMedi Ambient ha obert un expedient per vessament d’hidrocarburs a una benzinera d’Ordino, després de confirmar que el dissabte es va produir una fuita d’una de les seves cubes, perdent fins a 4.500 litres d’hidrocarburs que van arribar al riu.

Aquest dissabte a la tarda un pescador va donar una alerta al Cos de Bombers per una olor d’hidrocarburs a l’alçada del pont d’Ordino, i immediatament Bombers, Banders i el Cos d’Inspecció de Medi Ambient es van dirigir al lloc de l’alerta i van constatar que, efectivament, hi havia un vessament d’hidrocarburs.

El Cos de Bombers va procedir immediatament a instal·lar barreres de contenció per evitar l’escolament dels hidrocarburs riu avall i es va realitzar la neteja superficial de les aigües.

El diumenge es va procedir a la cerca de l’origen de l’abocament, i des d’una benzinera de la zona van alertar que havien detectat una disminució dels nivells d’hidrocarburs d’una de les seves cubes. S’estima que la quantitat que es va vessar seria d’aproximadament 4.500 litres.

Immediatament, els responsables de la benzinera van procedir a la retirada de l’hidrocarbur restant a la cuba i a fer-se càrrec de les mesures de contenció.

Aquest dilluns des de Medi Ambient s’ha realitzat la prova per confirmar definitivament que el vessament provenia d’aquesta benzinera i el resultat ha estat positiu. Tot i així, s’ha constatat que la benzinera complia amb tota la normativa vigent referent a la seguretat industrial, i que la fuita ha estat un accident.

Els treballs de contenció del vessament s’han reforçat i es mantindran fins que es constati que s’ha aturat l’arribada d’hidrocarburs al riu.

Pel que fa a la contaminació, de moment no s’ha detectat la mort massiva de truites, i s’haurà d’investigar si s’ha provocat una contaminació del sòl.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada