Medi Ambient lliurarà 3.000 embuts de reciclatge d’oli durant la Fira i sortejarà premis entre els qui reciclin

olisEl director de Medi Ambient, Marc Rossell, ha presentat aquest dilluns al migdia la campanya ‘Si no reciclem, hem begut oli!’, que té com a objectiu la potenciació de la recollida d’olis vegetals entre la ciutadania. L’acte ha tingut lloc al punt verd de la Plaça Dos Valires d’Escaldes-Engordany.

La campanya consistirà en el repartiment d’embuts per reciclar oli en el marc de la Fira d’Andorra la Vella, paral·lelament a la informació a través de diferents vies als usuaris sobre la ubicació dels contenidors a disposició de la ciutadania  i una acció de recollida d’olis a la mateixa fira d’Andorra.

Dues informadores a l’estand d’Andorra Sostenible repartiran els embuts i explicaran el procés de reciclatge d’oli, des del moment en què es retira de la paella fins que s’aboca en l’ampolla de plàstic, es guarda i es porta a la deixalleria per tal de dipositar-lo al seu contenidor específic.

Les informadores disposaran d’elements com un vídeo explicatiu i un dispositiu on es podran consultar els mapes per explicar la ubicació dels punts i, si cal, connectar-se al web de medi ambient per proporcionar informació més detallada de cada cas.

A més, hi haurà un contenidor d’olis instal·lat a la fira on els visitants podran abocar l’oli reciclat, amb l’al·licient d’un sorteig entre tots els participants. El premi serà igualment relacionat amb la temàtica del reciclatge, ja que consistirà en una fregidora que funciona amb una cullerada d’oli, així com altres premis oferts pels comuns.

En el cas dels embuts, es repartiran fins a 3.000 unitats durant els tres dies de la fira, aprofitant el moment en què s’entrega aquest sistema de reciclatge d’oli per informar sobre la resta de l’acció de conscienciació.

Andorra compta actualment amb un total de 45 punts de recollida d’olis distribuïts entre les diferents parròquies. En aquest sentit, la campanya iniciada avui farà més visibles aquests punts, amb la col·locació de globus gegants indicant la ubicació dels mateixos.