Medi Ambient licita la concessió de recollida dels olis vegetals usats

El Govern, reunit avui en Consell de Ministres, ha aprovat avui a proposta de la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, la convocatòria d’un concurs nacional per a la realització del servei de recollida, emmagatzematge i valorització dels olis vegetals usats.

El proper 21 d’octubre finalitza l’actual contracte de concessió de 6 anys de durada. L’objectiu de la licitació aprovada avui és donar continuïtat a la correcta gestió d’aquest residu, i garantir una bona qualitat d’aquest servei públic, recollint tots els olis vegetals usats, prop dels productors singulars, grans productors o d’altres punts on el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat consideri oportuns actuar.

Aquesta licitació s’emmarca en els Objectius 11 i 12 de Desenvolupament Sostenible (ODS): 11 (aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles), 12 (Garantir modalitats de consum i producció sostenibles).

La recollida i l’exportació dels olis vegetals és una concessió administrativa del Govern que es porta a terme des de l’any 1997. Fins al 2011 només es recollia l’oli vegetal del sector de l’hoteleria i el lliurat per particulars a les deixalleries. A partir del juliol del 2012, amb l’entrada en funcionament de la nova concessió administrativa, s’amplia la recollida col·locant contenidors i punts de recollida al carrer destinats a la ciutadania. L’oli vegetal recollit a diversos punts del territori s’exporta fora del territori andorrà per produir biodièsel. També s’optimitzen els viatges d’exportació d’aquest residu.

Les ofertes aspirant a aquesta concessió es poden presentar fins el 17 d’octubre.