riuEl Govern ha aprovat en la sessió d’aquest mati la instal·lació de dues sondes fixes d’hidrocarburs als trams finals del riu Valira del Nord i del riu Valira d’Orient. El Ministeri de Medi Ambient vol així detectar ràpidament els possibles vessaments d’hidrocarburs a les aigües, disposar d’informació en relació a aquests episodis i facilitar les tasques de cerca dels punts de vessament.

La instal·lació s’inclou dins dels treballs d’“Explotació i manteniment de les Estacions de Control de la qualitat de les aigües superficials del Principat d’Andorra” que realitza l’empresa BIOMA i representa 32.303 euros d’acord als preus unitaris del contracte vigent.

Durant els darrers anys s’han produït una sèrie d’accidents i incidents, en relació a vessaments i filtracions, especialment relacionats amb els hidrocarburs. Aquestes situacions han provocat contaminació de les aigües i dels sòls. Tenint en compte aquesta problemàtica, el departament de Medi Ambient va instal·lar una primera sonda d’hidrocarburs fixa a l’estació de control de les aigües del riu Valira a l’alçada de la Borda Sabater, que es troba en fase de proves, i va adquirir un equip de detecció portàtil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada