Medi Ambient inicia una campanya per conscienciar els conductors d’apagar el motor en les aturades

El  Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha iniciat una campanya de sensibilització per tal de conscienciar els conductors perquè apaguin el motor dels vehicles quan facin aturades de més d’un minut. Aquesta acció s’emmarca en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura.

El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha presentat, aquest dilluns la campanya, que té com a objectiu incidir en una millor qualitat de l’aire. Així, Rossell ha recordat que la qualitat de l’aire a Andorra ja és molt bona, ja que els valors del 2016 van situar-se com a excel·lent o bons durant el 92% del temps. No obstant, la voluntat és continuar millorant aquest indicador contínuament, ja que té un impacte directe en la salut de les persones i en l’entorn.

La campanya, sota el nom “Aire net, motor apagat”, consisteix en l’edició d’un miler de passamans informatius i adhesius per al vehicle que es distribuiran a la població en col·laboració amb els comuns. La informació es basa en el missatge que indica que en parades de més d’un minut surt a compte apagar el motor del vehicle.

A més, en el passamans s’informa que apagar el motor pot suposar un estalvi econòmic, ja que deixar-lo al ralentí consumeix més que apagar-lo i tornar-lo a engegar. També s’exposa en el text que el 80% del soroll d’una ciutat correspon als vehicles, i per tant apagar el motor també té un benefici a nivell acústic.

Pel que fa a l’aire, la campanya incideix en que respirar aire net disminueix la probabilitat de patir irritacions, asma i altres afeccions respiratòries més greus. A més s’apunta que apagar el motor contribueix a mitigar els efectes del canvi climàtic, doncs cada litre de carburant estalviat suposa deixar d’emetre entre 2,2 i 2,5 kg de CO2 a l’atmosfera.

Aquesta campanya és una acció més de les que es duen a terme en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura per afavorir la qualitat de l’aire. En aquest sentit, Rossell ha recordat la bicicletada, que es va celebrar aquest dissabte a Escaldes-Engordany, i també la publicació del document “La qualitat de l’aire a Andorra”, que informa dels indicadors d’aquesta qüestió.

Foto: SFG

1 comentari

  1. El que s’ha de fer és caminar més i deixar-se d’iniciatives xorres i inútils. Que hi ha gent que agafen el cotxe per anar a pixar. I posar més transport públic senyors.!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.