Medi Ambient inicia les perforacions per localitzar l’hidrocarbur vessat a Incles

El Departament de Medi Ambient ha iniciat aquest dilluns les perforacions a l’exterior de l’edifici d’Incles on el passat 20 de febrer es va produir un vessament de 3.000 litres de gasoil. El director de Medi Ambient, Marc Rossell, ha explicat  que l’estudi tècnic efectuat ha fixat quatre punts com a més idonis per iniciar les perforacions, i que quan es declarin els causants de l’incident, també se’ls requerirà que iniciïn actuacions a l’interior de l’edifici, ja que tot apunta que l’hidrocarbur hagi quedat ‘confinat sota l’immoble’.

Les perforacions que s’inicien aquest dilluns han de servir per localitzar l’hidrocarbur vessat, que de moment encara no ha arribat al riu i tampoc se n’ha observat més a la depuradora, a banda d’una petita quantitat que va arribar el primer dia.

El Director de Medi Ambient, Marc Rossell, ha explicat  que, tenint en compte que el terreny és bastant rocós, es treballa amb la hipòtesi que ‘hagi quedat confinat sota l’edifici, formant una espècie de bossa’. Malgrat tot, és possible que hi hagi alguna escletxa i que s’hagi filtrat més ensota, i si aquest fos el cas, seria molt difícil poder recuperar-lo.

De moment es comencen les actuacions fora de l’edifici, fent perforacions en els quatre punts que ha fixat un estudi tècnic, però també es requerirà, un cop es determinin els causants de l’incident, que es facin els estudis i els treballs necessaris a l’interior de l’edifici, on segurament també s’hi hauran de fer perforacions. Tal com marca el Reglament de contaminació de sòls, de moment és el Govern el que duu a terme els treballs, però quan es declarin els causants, segurament durant aquesta setmana, aquests s’hauran de fer càrrec de les despeses.

TOTES LES NOTÍCIES