El director de Medi Ambient, Marc Rossell, ha informat aquest divendres al matí que continuen les tasques per localitzar l’origen del vessament d’hidrocarbur detectat dijous al Pas de la Casa. Rossell ha fet una crida a tots els propietaris d’edificis a dur a terme les proves d’estanquitat dels dipòsits tal com obliga el reglament, ja que actualment el parc està envellit i per això s’estan incrementant el nombre de fuites.

Els tècnics de Medi Ambient i Indústria han reprès aquest divendres al matí les tasques de recerca de l’origen del vessament d’hidrocarbur, que es va filtrar per la xarxa d’aigües i va arribar a la depuradora del Pas de la Casa. El director de Medi Ambient, Marc Rossell, ha explicat  que de moment no se sap el volum de gasoil que ha arribat a la depuradora, ja que arriba molt barrejat amb les aigües residuals i és molt difícil de quantificar.

El Cos de Bombers col·labora amb les tasques de vigilància a la depuradora, on s’ha instal·lat un sistema d’absorció per intentar succionar la part de dalt. El Govern també ha alertat el Comú d’Encamp perquè, en ser més coneixedor de la xarxa, pugui ajudar a l’hora de localitzar l’origen de la fuita.

De moment, no es té constància que l’hidrocarbur hagi anat a parar al terreny o al riu, però es desconeix perquè des d’una fuita d’un edifici el gasoil ha anat a parar al col·lector general i fins a la depuradora.

Des de Medi Ambient s’ha fet una crida als propietaris dels edificis perquè revisin periòdicament els dipòsits d’hidrocarbur i facin les pertinents proves d’estanquitat, tenint en compte que actualment el país disposa d’un parc de dipòsits molt envellit, superior als 20 anys.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada