Els Departaments de Medi Ambient i Protecció Civil treballen, des d’aquest dimecres, en la contenció d’un vessament d’hidrocarburs al Pas de la Casa que afecta el riu Arieja.

L’avís es va rebre aquest dimecres, cap a les 13 hores, per part d’un ciutadà que va veure restes d’hidrocarburs al riu i immediatament es van mobilitzar els tècnics del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, de Protecció Civil i del Cos de Bombers. En vista que el vessament afectava el riu Arieja, des de Protecció Civil es va contactar amb les autoritats franceses per alertar el més aviat possible, seguint el procediment establert.

L’origen del vessament es va situar en el dipòsit de gasoil de calefacció d’un local comercial del Pas de la Casa, i es va poder observar que el dipòsit estava perforat i que havia vessat la major part del contingut. Els primers càlculs efectuats pel Departament de Medi Ambient xifrarien al voltant dels 2.100 els litres vessats al medi.

Així, es va procedir a implementar les mesures de contenció del vessament aplicant material absorbent i creant piscines de contenció, que segurament hauran de mantenir-se durant 15 o 20 dies.

Des del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, un cop aclarit l’origen del vessament, s’ha fet un requeriment perquè el propietari assumeixi les mesures de contenció i encarregui els estudis de possible contaminació del sòl i de les aigües que hauran d’anar al seu càrrec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada