El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i l’Institut d’Estudis Andorrans a través del Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya d’Andorra (CENMA) acorden signar un conveni de col·laboració pel coneixement del canvi climàtic a través d’un estudi de l’evolució dels usos del sòl a Andorra, i aprofundir així en l’inventari i evolució dels gasos d’efecte hivernacle que es realitza anualment.

Aquest acord, que dona compliment al Conveni marc de les Nacions Unides sobre el Canvi climàtic, també respon a la missió que té el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, a través de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, d’aconseguir una implantació progressiva de la política de lluita contra el canvi climàtic amb l’objectiu de definir i promoure accions d’adaptació i mitigació. Aquesta política inclou l’inventariat de les emissions nacionals de gasos d’efecte hivernacle (GEH), i tenir un major coneixement sobre el fenomen del canvi climàtic. Fins a l’actualitat, aquest inventari s’ha realitzat amb dades estimades pel que fa als canvis anuals d’usos del sòl.

Així mateix, aquest conveni també s’emmarca en les missions de l’Institut d’Estudis Andorrans de realitzar investigacions i de recerca en tots aquells àmbits que puguin ser d’interès per al país, com són les línies de recerca del canvi climàtic i del canvi global que porta a terme el Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya d’Andorra (CENMA). Des de l’any 2001 el CENMA ha desenvolupat la cartografia de les unitats del paisatge d’Andorra, per tal d’avaluar l’evolució de les cobertes del sòl al país. Aquest treball concedeix al CENMA experiència en la matèria i coneixement suficient del territori per a la realització d’una nova cartografia, mitjançant imatges de satèl·lit, que permeti avaluar anualment els usos del sòl. La informació resultant permetrà a l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic disposar d’una matriu de canvis anual dels usos del sòl.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada