Medi Ambient fa una crida a la població per tal que no es recullin cries de cabirol de boscos i prats

El  Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat alerta a la població perquè no es recullin cries de cabirol de boscos i prats. En aquesta època de l’any, les femelles d’aquestes espècies acaben de parir d’una a tres cries. Durant el dia, les mares deixen les cries amagades en racons, entre l’herba i els matolls, mentre s’alimenten, i tornen a alletar-les regularment.

En els darrers dies, el Centre de Recuperació de Fauna, ha rebut algunes cries de cabirol per part d’excursionistes o passejants que les han recollit, considerant-les perdudes. Els tècnics del Servei de Fauna, alerten de la dificultat de criar aquestes espècies a casa i de la impossibilitat de retornar-les a les mares ja que les cries són rebutjades si han estat en contacte amb altres animals o persones.

El Ministeri també recorda que la Llei de Tinença i Protecció prohibeix capturar cries d’espècies de la fauna autòctona essent considerada una infracció molt greu.

1 comentari

  1. no em d´alterar la Natura. Anar a la muntanya per rerpirar, passejar i mirar, mai tocar, no es casa nostre. Gaudim.ne i pensar que no es casa nostre, estem a casa d´altres essers vius, nosaltres tornarem a casa a menjar i a dormir, i no ens agradaria que hi agues entrat algu altre i ens ho hagues remenat tot.

Comments are closed.