Medi Ambient es marca la definició del Pla sectorial d’infraestructures energètiques com a prioritat

energia

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i l’assessor de Medi Ambient David Astrié han fet balanç, aquest dimarts, de les accions engegades i les accions pendents del Llibre Blanc de l’Energia d’Andorra. A més, però, la ministra ha anunciat que el Govern vol crear el Pla sectorial d’infraestructures energètiques.

El Pla sectorial d’infraestructures energètiques ha d’identificar nous potencials d’energies renovables i de cogeneració i la intenció és que un cop definit es treballi amb els comuns per poder-les implantar en els llocs òptims, tenint en compte les condicions mediambientals, tècniques i paisatgístiques.

Així, el Ministeri ja treballa en la definició d’aquest pla, i es calcula que en sis mesos estarà enllestit, cosa que permetrà garantir una planificació de les infraestructures que han de potenciar el nou model energètic. A més, s’assegura així un desplegament òptim i ordenat, i es contribueix a la reducció de les emissions de GEH.

En l’acte d’aquest dimarts, que ha aplegat més d’una cinquantena de representants de sectors relacionats amb l’energia, la ministra ha fet un balanç positiu del que s’ha avançat en les accions proposades al Llibre Blanc de l’Energia. De fet, l’11% de les accions proposades al Llibre blanc ja s’han executat, mentre que el 58% estan en curs i el 31% resten pendents.

Entre les accions que ja s’han dut a terme, Astrié ha destacat la creació de l’Oficina de l’Energia, les accions de foment de la producció d’energia elèctrica, el projecte de promoció del vehicle elèctric, i les mesures relacionades amb l’eficiència energètica en edificis. A més, ha subratllat l’avenç que suposa el projecte de llei de FEDA.

Altres accions en què el Ministeri ja està treballant són el reglament de ventilació i el reglament d’aerotèrmia, així com el reglament de petita producció eòlica.

TOTES LES NOTÍCIES