El Departament de Medi Ambient del Govern d’Andorra ha col·laborat amb l’Observatori del Paisatge de Catalunya en l’elaboració d’un estudi sobre la planificació del paisatge en l’àmbit local a Europa i la seva vinculació amb el planejament urbanístic.

Aquesta recerca és interessant de cara a la implementació de l’Estratègia nacional del paisatge, que el Govern d’Andorra va aprovar l’abril del 2011, i constitueix una base de treball per establir eines de gestió i conservació del paisatge a Andorra.

Aquests propers 26 i 27 de setembre, tindrà lloc la presentació d’aquest recull d’exemples d’instruments de planificació i de presa en compte del paisatge en la planificació territorial local, en el seminari internacional “Redescobrir el paisatge des del món local” que es farà a Olot al casal Macià. El director i tècnics del Departament de Medi Ambient participaran en aquest acte.

El seminari parteix de la premissa que el món local veu cada vegada més el paisatge com un motor de desenvolupament i una via per incrementar el nivell d’autoestima, la identitat i la qualitat de vida de la ciutadania.

Durant aquests dies, a més de l’estudi també es presentarà una selecció, d’iniciatives i projectes europeus que tenen per objectiu la conservació, la millora o la promoció del paisatge en l’àmbit local. També es presentarà la web de l’Observatori del paisatge de Catalunya Paisatge i món local on es recullen iniciatives de Catalunya, Andorra i arreu d’Europa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada