Màxima 6 es reuneix amb la directora del pla de gestió de la Vall del Madriu

L’associació Màxima 6 s’ha reunit avui amb la directora executiva del pla de gestió de la Vall del Madriu i posteriorment ha fet públic aquest comunicat de premsa que reproduïm de manera íntegra:

Comuniquem que una representació de Màxima 6 s’ha entrevistat avui amb la directora executiva del pla de gestió de la Vall del Madriu, Susanna Simon Torralba, per tal d’obtenir de primera mà informació relativa al pla de gestió del Madriu.

El motiu de la trobada ha estat poder contrastar diversos aspectes que causen neguit entre la població andorrana quan als mitjans de comunicació apareix qualsevol referència a possibles afectacions a la Vall del Madriu.

En vista que els procediments de comunicació fins ara emprats no ajuden a esclarir els dubtes que aquest tema genera entre la ciutadania, Màxima 6 ha decidit contactar directament amb la recentment nomenada com a responsable de la gestió de la Vall per expressar-li aquests neguits, compartir impressions i recabar informació fidedigna que ajudi a fer entendre de manera clara quines són les pretensions al respecte d’aquest bé natural tan important per Andorra i els seus habitants.

En aquest sentit hem pogut comprovar la total disponibilitat per part de Simon a l’hora d’aclarir qualsevol dubte sobre el pla i proporcionar la informació sol·licitada.

Ha fet incidència en que en cap cas es contempla cap actuació que suposi fer un accés rodat ni similar a la Vall. Cap altre tipus d’accés que el que hi ha actualment està previst. Amb la finalitat de preservar el llegat, un dels objectius sera restaurar el cami de pedra existent.

També ens informa que l’actuació principal contempla la refecció de les construccions existents, malmeses per diverses causes, entre les quals hi ha el vandalisme, els murs de pedra seca delimitadors de marges i el disseny d’una imatge de marca que potenciï els valors de l’indret, en línia amb l’objectiu principal de la comissió de preservar i conservar el bé.

Màxima 6 ha posat a la seva disposició, de manera totalment altruista i desinteressada, tota la seva infraestructura i col.laboració per tal d’ajudar en aquest propòsit, sempre amb el ben entés que l’honestedat i el benefici per al país siguin la premissa fonamental.

A tenor d’algunes dades facilitades, Màxima 6 enten que la destinació de recursos per tal de poder efectuar actuacions d’envergadura, destinades a les finalitats esmentades, són absolutament insuficients, per la qual cosa aquesta associació dedicarà esforços suplementaris per tal que les administracions implicades, i en darrera instància responsables, aportin els recursos necessaris que permetin dotar el pla de gestió amb garanties d’execució i solvència.

Màxima 6, per evitar situacions de malentesos com ara, ha fet especial incidència en demanar millores sensibles i comprovables en tot allò relacionat amb la comunicació per part tant de les institucions implicades com dels gestors del mateix pla. Una bona comunicació ha de permetre motivar i implicar la ciutadania per assolir objectius comuns.

En un ambient de total cordialitat i entesa, la trobada ha marcat una pauta que esperem permeti una interacció continuada entre els diferents elements interessats en la preservació de la nostra joia més preuada, la Vall del Madriu.

P

1 comentari

  1. M’agraden aquests de Maxima 6. Van per feina sense fer soroll. Ahir també van parlar a la radio i tenen les coses bastant clares. Es veu canvi a l’aire.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES